Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: CivilCon’24

"Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri"

Kentsel Dönüşüm hakkında hiç konuşulmayanlar, Winsa ve Kalekim sponsorluğunda Türkiye Müteahhitler Birliği, Urban Land Institute (ULI) Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle 8-9 Kasım’da İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek ‘Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri’ konferanslarında ele alınacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Kasım 2016
BİTİŞ TARİHİ: 9 Kasım 2016
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Türkiye Müteahhitler Birliği, Urban Land Institute (ULI) Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle

ANA SPONSORLAR:

Winsa, Kalekim

WEB ADRESİ:

www.yemetkinlik.com/kentseldonusumunbilinmeyenleri

+ Ajandama Ekle

1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nin ardından; İstanbul gibi büyük kentler geniş çapta bir kentsel dönüşüm sürecine girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sadece İstanbul’da 1.100 hektarlık alanı, kentsel yenileme alanı olarak belirledi. Bu sayı; içerisinde yaklaşık 150.000 kişinin yaşadığı, 50.000 haneye ve 20.000 binaya karşılık geliyor. Oysa, deprem uzmanları gerçekleşme oranı her yıl %2 olan olası bir depremde, 30.000’e yakın binanın zarar göreceğini öngörüyor.

Kentsel dönüşüm konusunun uzunca bir süredir Türkiye'nin gayrimenkul sektörünün gündeminde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken ULI Türkiye Başkanı Ayşe Erktin, “Kentsel dönüşümde atılan adımlar, yapılan onca toplantı, konferans ve çıkarılan mevzuata karşın, konu ile ilgili kafa karışıklığı halen devam ediyor. Bu karışıklığı biraz olsun gidermek üzere Türkiye Müteahhitler Birliği, ULI Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi bir araya gelerek, 8 Kasım’da İstanbul’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde, 9 Kasım’da da Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği’nde ‘Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri’ konferansları düzenliyoruz. Kentsel dönüşümde yoğunluk, sosyal etki, sağlıklı yaşam gibi başlıkları hiç tartışmadık. Amacımız, bugüne dek konuşulmamış konuları kamuoyunun gündemine taşımak.” dedi.  

Konferansın odaklanacağı ana konular; ‘yoğunluk ve planlama’, ‘sürdürülebilirlik ve sağlıklı şehirler’ ile ‘dönüşümün sosyal etkileri’ olarak belirlendi. Kentsel Strateji kurucu ortağı Ali Faruk Göksu, ULI Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sağlıklı Kentler Girişimi Lideri Rachel MacCleery, ULI Direktörlerinden Sara Hammerschmidt ve Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi, AGA Public Realm Strategists Inc. Kurucusu Alexander D. Garvin anahtar konuşmacılar olarak davet edildi. 

Ankara’da, Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi, AGA Public Realm Strategists Inc. Kurucusu Alexander D. Garvin’in ve İstanbul’da, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, UCLG-MEWA GOLD III Türkiye Koordinatörü Dr. Özdemir Sönmez’in yapacağı ‘Yoğunluk-Planlama’ ana temalı konuşmada, Türkiye’de kitlesel göç alan ve deprem riski altında bulunan İstanbul gibi büyük kentlerde ‘kontrollü yoğunluğun sağlanması’nın önündeki sürdürülebilir kent planlaması, yoğunluk ve trafik, sanayi ve hava kirliliği ve yönetim kalitesi gibi engeller ele alınacak. ‘Planlanmış yoğunluk’ için, kentin ekonomik ve kültürel açıdan gerekli noktalarında yoğunluğun bilinçli şekilde artırılması, belli noktalarda da özellikle düşük tutularak planlı yeşil ve sosyal alanların oluşturulması için yapılabilecekler anlatılacak. 

‘Sürdürülebilirlik ve Sağlıklı Şehirler’ üzerine yoğunlaşacak olan ULI Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sağlıklı Kentler Girişimi Lideri Rachel MacCleery ve ULI Direktörü Sara Hammerschmidt, insanların; fiziksel, zihinsel ve sosyal refahını desteklemek için tasarlanmış, inşa edilmiş ve programlanmış sürdürülebilir ve sağlıklı ortamları gündeme taşıyacak. 

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Ali Faruk Göksu ise kentsel dönüşüm projelerinin çoğu zaman göz ardı edilen sosyal etkilerini masaya yatıracak. Göksu, müstakil evlerden çok katlı konutlara taşınırken, mekânsal faktörler ile bireyler arası ilişkiler, topluluklar arası ilişkiler ve birey-topluluk ilişkilerinde sosyal değişimlere dikkat çekecek. 

Konferans, İstanbul ve Ankara ayağı olmak üzere “Kentsel dönüşümde ne konuşulmadı?” başlıklı panel kapsamında farklı konuşmacıları ağırlayacak. 8 Kasım'da İstanbul'da, Ekonomist Dergisi Yazarı Levent Gökmen moderatörlüğünde, Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Murat Özgümüş, SAMPAŞ Genel Müdürü Selçuk Ilıkcan ve 
GOPAŞ Genel Müdürü Zeyyat Gümüş'ün katılımıyla gerçekleşecek. 

Kentsel dönüşüm ve gayrimenkul alanının önde gelen kuruluşlarının yöneticilerinden oluşan bir diğer konuşmacı grubu ise panelin 9 Kasım Ankara ayağında bilgi ve deneyimlerini aktaracak. EVA Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı moderatörlüğünde düzenlenen ikinci panele, Ünal Akpınar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Birol Akpınar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı/TMB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arslan konuşmacı olarak katılacak.

KONFERANS PROGRAMI:

8 Kasım 2016 İSTANBUL, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)

Moderatör: Levent  Gökmen, Gazeteci-Yazar, Ekonomist Dergisi

15.00-15.30 Kayıt

15.30-16.15 Yoğunluk-Planlama
Dr. Özdemir Sönmez, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, UCLG-MEWA GOLD III Türkiye Koordinatörü

16.15-17.00 Sürdürülebilirlik ve Sağlıklı Kentler
Rachel MacCleery, Urban Land Institute Başkan Yardımcısı, Building Healthy Places Initiative ve Infrastructure Initiative Lideri (Canlı Video Konferans)

17.00-17.30 Kahve arası

17.30-18.15 Sosyal Etki
Ali Faruk Göksu, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı

18.15-19.00 PANEL: Kentsel Dönüşümde Ne Konuşulmadı? 
Murat Özgümüş,  Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yrd. 
Selçuk Ilıkcan, SAMPAŞ Genel Müdürü
Zeyyat Gümüş, GOPAŞ Genel Müdürü


9 Kasım 2016 ANKARA, Türkiye Müteahhitler Birliği

Moderatör: Cansel Turgut Yazıcı, EVA Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü

15.00-15.30 Kayıt

15.30-16.15 Sosyal Etki
Ali Faruk Göksu, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı

16.15-17.00 Sürdürülebilirlik ve Sağlıklı Kentler
Sara Hammerschmidt, Urban Land Institute, Direktör (Canlı Video Konferans)

17.00-17.30 Kahve arası

17.30-18.15 Yoğunluk-Planlama 
Alexander D. Garvin, Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi, AGA Public Realm Strategists Inc. Kurucusu (Canlı Video Konferans)

18.15-19.00 PANEL: Kentsel Dönüşümde Ne Konuşulmadı? 
Birol Akpınar, Ünal Akpınar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi 
Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediye Başkanı 
Hüseyin Arslan, YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, TMB Yönetim Kurulu Üyesi 

Organizasyon programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayın.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kentsel-donusumun-bilinmeyenleri-_151360.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!