Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KHAUS Mimarlık ve Kent Çalışmaları İngilizce Tezli Yüksek Lisans Programı

Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve İstanbul Çalışmaları Merkezi işbirliğinde yürütülen yüksek lisans programının 2018-2019 Güz Yarıyılı başvuruları 10 Ağustos'a kadar devam ediyor.

yapi.com.tr

Eğitimler

KHAUS Mimarlık ve Kent Çalışmaları İngilizce Tezli Yüksek Lisans Programı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Haziran 2018
BİTİŞ TARİHİ: 10 Ağustos 2018
YER: Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü
DÜZENLEYEN:

Kadir Has Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

DİĞER BİLGİLER:

T: 0212 533 65 32 (1654)
E: khaus@khas.edu.tr

 

+ Ajandama Ekle

Tanıtım metni:
Yaşadığımız "kentsellik çağında", farklı tasarım disiplinleri (Mimarlık, Kent Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj) kenti kendi ilgi, araştırma ve müdahale alanları olarak görmekteler. Bu disiplinler arasındaki sınırların belirsizliği artarken, yapıları, yapı gruplarını ve kamusal alanları kentsel bağlamlarından ve bölgesel ölçeklerinden bağımsız olarak ele almak gittikçe imkansızlaşmakta. Benzer şekilde imkansızlaşan bir başka şey de, yapılı çevrenin gelişmesinin çok-aktörlü bir süreç olduğunu görmezden gelmek ve bu süreçe sadece tasarımcıların (mimar, plancı, kentsel tasarımcı, peyzaj tasarımcısı vb.) değil, siyasi otoritelerin, yerel yönetimlerin, emlak girişimcilerinin, sivil ve mesleki örgütlerin, kullanıcıların ve kentlilerin değişik yollarla yaptıkları katkıları dikkate almamak.

Yeni açılan Mimarlık ve Kent Çalışmaları İngilizce Tezli Yüksek Lisans Programı, mimarlık ve kentin bu içiçe geçmiş, çok ölçekli kavramsallaştırılmasında öncü bir rol oynamayı ve bu doğrultuda, yapılı çevrenin tasarımını, üretimini ve temsiliyetini eleştirel ve disiplinlerarası farklı bakış açılarından inceleyecek özgün lisansüstü araştırmalar üretmeyi hedefliyor. Program, KHas Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Merkezi ile yakın işbirliği içinde, mimarlık ve kent çalışmalarının birbirlerini zenginleştirecekleri, yeni araştırma yöntemleri, temsil teknikleri ve disiplinlerarası yaklaşımları paylaşacakları üretken bir bilimsel araştırma platformu sunmayı amaçlıyor. Program mezunlarının, mimarlık, kentsel tasarım, planlama ve peyzaj disiplinlerine, sadece mesleki uygulamacılar olarak değil, akademisyenler, kuramcılar, tarihçiler, eleştirmenler, yazarlar, küratörler ve proje danışmanları olarak da katkı verecek donanımda olması öngörülüyor.

Takvim:
Başvuru: 18 Haziran – 10 Ağustos 2018
Mülakatlar: 4-7 Eylül 2018
Derslerin başlangıcı: 17 Eylül 2018

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/khaus-mimarlik-ve-kent-calismalari-ingilizce-tezli-yuksek-lisans-programi_167085.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!