Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

KOL/MAC: Project MUTEN Istanbul

KOL/MAC: Project MUTEN Istanbul

yapi.com.tr

Sergiler

KOL/MAC: Project MUTEN Istanbul
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Mayıs 2006
BİTİŞ TARİHİ: 22 Temmuz 2006
YER: Garanti Galeri, İstiklal Caddesi 187, Beyoğlu, İstanbul
DÜZENLEYEN: Garanti Galeri
DİĞER BİLGİLER: T: (0212) 293 63 71 E: garantigaleri@garanti.com.tr
+ Ajandama Ekle

b>Garanti Galeri (GG), KOL/MAC: Project MUTEN İstanbul başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide, Şulan Kolatan ve William Mac Donald tarafından 1988'de New York'ta kurulan ve bugün dijital mimarlığın dünyadaki öncülerinden kabul edilen KOL/MAC mimarlık bürosunun Galataport bölgesi için hazırladığı şehir tasarımı önerisi izlenebilecek.

Şulan Kolatan, GG'deki sergiye paralel olarak, 6 Haziran 2006 Salı günü saat 19:00'da Osmanlı Bankası Müzesi Konferans Salonu'nda bir konferans verecek. İngilizce gerçekleştirilecek konferansta simultane çeviri de yapılacak.

Project MUTEN İstanbul hakkında
Şulan Kolatan, Project MUTEN İstanbul ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulunuyor:

"Proto MUTEN İstanbul Atölyeleri'nde ortaya çıkan ağ bilgisi ve stratejilere dayanan, Galataport için yapılmış bir şehir tasarımı önerisidir. Galataport kültür mirası düzeyinde bir tarihsel alan değilse de, şehrin kapılarından biri olarak doğuyla batıyı buluşturan bir tarihe sahiptir. Deniz kenarında konumlanması nedeniyle, şehiriçi ve şehirlerarası ulaşımda potansiyel bir düğüm noktasıdır, ama aynı zamanda Boğaz'ın ve Haliç'in iyileştirilmesi ve bakımı çabalarında da yeri vardır...

Daha önceki yarı-endüstriyel işlevleri, bu mekanın çevredeki şehir dokusundan ayrı kalmasına yol açmıştır, ancak gelecekte yaşayabilirliği, yeniden bütünleştirmenin başarıyla gerçekleştirilmesine bağlıdır... Gelişmesi için büyük ve uzun vadeli bir yatırım gerekmesine rağmen, sismolojik açıdan hassas bir alanda bulunmaktadır...

Bu ve başka patolojik çelişkileri göz önünde bulundurmanın yanı sıra yakın geçmişte sınırlı bir vizyonla yapılan, müdahalelere odaklanmış hararetli tartışmaları da hesaba katarak, İstanbul için tümüyle farklı -ve inanıyoruz ki delice üretken- bir senaryo önermekteyiz".

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kol-mac-project-muten-istanbul_45835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!