Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

'Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor' Sergilerinin 2011'deki Son Konuğu SFMM

Türk Serbest Mimarlar Derneği (Türk SMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması ‘Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor’ sergilerinin sekizincisi, "SFMM | Erkut Şahinbaş - İzzet Fikirlier Mimarlık Bürosu" mimari proje sergisi, 21 Aralık 2011 günü Koleksiyon Ankara merkezinde ziyarete açıldı.

yapi.com.tr
1

Sergiler

'Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor' Sergilerinin 2011'deki Son Konuğu SFMM
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Aralık 2011 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 16 Ocak 2012
YER: Koleksiyon Ankara Merkezi, Kavaklıdere, Ankara
DÜZENLEYEN: Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon işbirliğinde.
DİĞER BİLGİLER: A: Koleksiyon Ankara Merkezi Binnaz Sk. No:2/ A Kavaklıdere, Ankara T: (312) 467 71 00
+ Ajandama Ekle

Türk Serbest Mimarlar Derneği (Türk SMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması ‘Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor’ sergilerinin sekizincisi olan SFMM | Erkut Şahinbaş - İzzet Fikirlier Mimarlık Bürosu mimari proje sergisi, 21 Aralık 2011 günü Koleksiyon Ankara merkezinde ziyarete açıldı.


Tasarım, projelendirme, planlama, fizibilite ve müşavirlik hizmetleri veren SFMM | Şahinbaş - Fikirlier Mimarlık Bürosu, otuzbeş yılı aşkın bir süredir Ankara'da faaliyetlerini sürdürüyor. Pratik bu süre zarfında, yurt içi ve yurt dışında eğitim yapıları, oteller, ofis ve ticari yapılar, havaalanları ve toplu konut yerleşimleri ağırlıkta olmak üzere 200’ü aşkın binayı projelendirdi.


Sergide yer alan projelerden bazıları şunlar:

• Terim ve Özbek Özler Fen Lisesi - Adana
• Oz Alışveriş Merkezi – Krasnodar / Rusya
• Niğde Üniversitesi Ziraat Fakültesi - Niğde
• Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii – Bilkent, Ankara
• Balaklavsky Ofis Ticaret Merkezi - Moskova / Rusya
• Pulkovo Havaalanı - St.Petersburg / Rusya (üstte)
• Green Plaza Ofis Ticaret Merkezi – Perm / Rusya
• Kanada Büyükelçiliği - Ankara
• Kutuzova Ofis Binası – Kiev / Ukrayna
• Türkmenistan Politeknik Enstitüsü - Türkmenistan
• Putilkova Ticaret Yerleşkesi - Moskova / Rusya
• Sabiha Gökçen Dış Hatlar Terminali - Pendik, İstanbul


 Niğde Üniversitesi Ziraat Fakültesi


SFMM | Şahinbaş - Fikirlier Mimarlık Bürosu proje sergisi, 21 Aralık 2011 - Ocak 2012 tarihleri arasında Koleksiyon Mobilya Ankara merkez şubesinde gezilebilir.


Erkut Şahinbaş
İstanbul’da doğdu. ODTÜ’de eğitim veren Jakko Kaikkonen ve J.O.Spreckhelsen İskandinav Mimarisi’ne ilgi duymasına neden oldu. 1960’da Ahti Korhonen-Eric Krakstorm (Helsinki) Mimarlık bürosunda; mezuniyetinden sonra ise 1961-1965 yıllarında, Halldor Gunlogsson-JornNielsen (Kopenhag) Mimarlık bürosunda çalıştı. Aynı dönemde, 1964’de Yüksek Lisans Derecesini aldığı Danimarka Kraliyet Akademisi’nde 1 yıl (1965) Profosör Jorgen Bo’nun asistanı olarak mimari tasarım derslerine girdi. 1966 yılında Türkiye’ye döndü ve 1975’e kadar ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak mimari tasarım dersleri verdi. 1968’de Mimarlık bürosunu kurduktan sonra kesintisiz olarak serbest mimarlık faaliyeti içinde oldu. 1996-1998’de Türk Serbest Mimarlar Derneğini’nin Başkanlığını yaptı. 1992’de Proje Dalı’nda, 1996’da Yapı Dalı’nda iki kez Mimarlar Odası’nın ULUSAL MİMARLIK ÖDÜLÜ’nü, 2001 yılında İstanbul Sabiha Gökçen Hava Terminali projesi ile Avrupa Çelik Birliği - ECCS ödülünü kazandı.


M. İzzet Fikirlier
Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden 1983 yılında üstün başarı derecesi ile mezun oldu. 1982-83 yılları arasında O.Gürdoğan, S.A, (Cenova İsviçre) Mimari Proje Ofisi’nde çalıştı. Y.lisans derecesini Londra’da “University College, Bartlett School of Architecture” bölümünde, “İleri Düzey Mimari Araştırmalar” dersi ile 1985 yılında tamamladı. 1985-87 yılları arasında UCL’de doktora derslerine devam ederken, “Sir Denys Lasdun Peter Softley Associates” Londra ofisinde çalıştı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek 1987-89 yılları arasında ODTÜ’de Mimari Proje Grubu ile ortak çalışmalarda bulundu. Aynı dönemde Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Yönetim kurulu üyesi ve Genel Sekreterliğini görevini üstlendi. 1989 yılında Erkut Şahinbaş ile birlikte çalışmaya başladı. 1997 yılından itibaren çalışmalarına SFMM Şahinbaş–Fikirlier Mimarlık Bürosu’nda ortak olarak devam etmektedir. CAD ve IT Teknolojileri kullanımı konusunda ileri düzeyde olup, bu alanda iki CAD program üreticisi tarafından uzman olarak tanınmaktadır. 2001 yılında İstanbul Sabiha Gökçen Hava Terminali projesi ile Avrupa Çelik Birliği - ECCS ödülünü kazandı.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/koleksiyon-tsmd-mimarlari-agirliyor-sergilerinin-2011deki-son-konugu-sfmm_90019.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ag holzmann kadar iyi çift taraflı ahşap üreten, bulunduran bir yer görmedim. türkiyede ilk ben yaptırdım, çok mutuluyum sizede tavsiye ediyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!