Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

“Letonya; Değişen ve Değişmeyen Gerçekler ”

İstanbul Fotoğraf Merkezi, 06 Kasım – 27 Aralık 2008 tarihleri arasında, Andrejs Grants’ın “Letonya; Değişen ve Değişmeyen Gerçekler ” başlıklı fotoğraf sergisini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

yapi.com.tr

Sergiler

“Letonya; Değişen ve Değişmeyen Gerçekler ”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Kasım 2008
BİTİŞ TARİHİ: 27 Aralık 2008
YER: İstanbul Fotoğraf Merkezi, Beyoğlu, İStanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Fotoğraf Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 238 11 60 F: (212) 238 83 71
+ Ajandama Ekle

stanbul Fotoğraf Merkezi, 06 Kasım – 27 Aralık 2008 tarihleri arasında, Andrejs Grants’ın “Letonya; Değişen ve Değişmeyen Gerçekler ” başlıklı fotoğraf sergisini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Andrejs Grants (1955) Letonya’nın fotoğraf sanatına 1980’lerin başında yeni ve gelecek vaat eden bir sanatçı olarak adım attı. O zamanının asi geçliğinin farklı aktivitelerine karşı onun fotoğrafları alternatif düşüncelerin varlığının ispatı oldu: Fotoğraf şahane bir fırsattır, bu paradoks ele geçirilebilir ve üzerinde oynanılabilir – anın sonsuzluğu. Anı fotoğraflarsınız, ve eğer doğru an ise, o zaman bu aynı zamanda sonsuzluğun da yansıması olur.

Andrejs Grants çalışmalarını her zaman koleksiyon olarak düzenlemektedir. Örneğin, “Meslektaşlar, Dostlar, Tanıdıklar”, “Letonyada” ve “Letonya. Değişen ve Değişmeyen Gerçekler.”. 1984’den bugüne: Letonya’nın farklı bir dönemden geçmekte olduğu inkar edilemez. Zaman önemli değişimler yaratarak birdaha dönmemek üzere geçti – politik sistem ve toplumsal kurallar- hareket etmek, sevinmek, tasarlamak, izlemek ve zevk almak, başka bir deyişle – yaşamak, hepsi insanca arzular . Andrejs Grants olağandışı keyif anlarını, gözümüzün önünde akıp giden “hayat tiyatrosunda” vurgular ve bizde dikkatle izleriz. O bizim farkında olmadan girdiğimiz ilişkilere tanıklık etmemizi sağlar, ve buda ona haz verir. Brugel, dünyaya eşsiz bakışı ve resimde olup bitene karşı olan eşsiz tutumu  ile  beni her zaman büyülemiştir. Bence belgesel fotoğrafçılık aynı şekilde sunulabilir, böylelikle kendi gerçeğini içinde barındırır. Benim ilgimi çeken belgesel tiyatrosunun başlangıç kısmı idi, biraz daha zamanınızı ona ayırsanız ve bir kasabada oturup etrafınızda neler olup bittiğine bakarsanız , bu o  tiyatronun oynanmaya başladığı andır. Çağrışımlar yapar. Niye Letonya’yı dolaşıyorum ve resimler çekiyorum? Belki de çocukluğum kırsal kesimde geçtiği için. Daha doğal, daha özgür. Birilerine şehirde oynanan oyunlar, benim kırsal bölgedeki konularımla aynı. Veya küçük yerleşim bölgelerinde. Bu raporlarda, insanlar belli rolleri oynayan karekterler ve daha kesin veya daha belirsiz ilişkilerde rol alıyorlar.

Andrejs GRANTS

Andrejs Grants 1979’dan beri serbest fotoğrafçı ve yeni nesile fotoğrafçılığın önemini ve olanaklarını anlatmak için Riga, Gençlik Yaratıcılık Evi’nde gençlere fotoğraf öğretmenliği yapmaktadır. Senelerdir, Andrejs Gants karma sergilerin yanısıra birçok uluslararası ve kişisel fotoğraf projelerine katılmış, ve bir çok yere seyahat etmiştir. Bunlar arasında: Fotoğrafçılık Müzesi, Helsinki Finladiya (1988); Fotomuseum “Raevengla”, Talin, Estonya (1993); Letonya Fotoğrafçılık Müzesi, Riga Letonya (1993); Fotostudija 1, Boston, ABD (1994); Galerie Brotfabrik, Berlin, Almanya (1996); “Letonya. Değişen ve Değişmeyen Gerçekler”, Letonya Artistler Birliği Galerisi, Riga, Letonya (2000); Avrupa Birliği, Strazburg, Fransa (2000); “Letonya. Değişen ve Değişmeyen Gerçekler” 17. Higashikawa Fotoğraf Festivali, Japonya (2001); Giedre Bartelt Galerisi, Berlin, Almanya (2001); Lugano Üniversitesi, İsviçre (2002); Prospekto Galerisi, Kaunas ve Vinius, Litvanya (2003); Mencendorf Evi, Riga, Letonya (2004). Birçok seçkin ödülün ve hibenin de sahibidir: Hasselblad Vakfı İsveç, (1999); 17. Higahikawa Fotoğraf festivali yabancı fotoğraf sanatçıcı 1. lik ödülü (2001); Letonya Sanatçılar Birliği Yılın Ödüllerinde yılın en başarılı fotoğraf sanatçısı ödülü (2001).

 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/letonya-degisen-ve-degismeyen-gercekler--_64401.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!