Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Light+Building 2008

Light+Building 2008

yapi.com.tr

Fuarlar

Light+Building 2008
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Nisan 2008
BİTİŞ TARİHİ: 11 Nisan 2008
YER: Frankfurt, Almanya
DÜZENLEYEN: Messe Frankfurt
DİĞER BİLGİLER: www.messefrankfurt.com
+ Ajandama Ekle

esse Frankfurt tarafından her iki senede bir düzenlenen, aydınlatma, elektrik mühendisliği, ev ve bina otomasyonu ve mimari sistemler sektörlerini bir araya getiren öncü fuar Light +Building 2008 6-11 Nisan tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilecek. Aydınlatma, elektrik mühendisliği ve ev ve bina otomasyonları sektörlerinin uluslar arası ve ulusal alandaki lider firmaları da Light+Building 2008 fuarında yer alacak. 2.100’e yakın katılımcı firma, ürünlerini mimar, iç mimar, tasarımcı ve mühendislerin yanı sıra sektörün farklı kollarında görev yapan profesyonellerden oluşan ziyaretçilerle buluşturacak. Fuarı bu sene 135,000’den fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu üyesi Dr. Michael Peters Light+Building fuarının başarısının büyük ölçüde önemli disiplinlerin tek bir konsept altında bir araya toplanmasından doğduğunu belirtti. Dr. Peters, son yıllarda enerji verimliliği konusunun hem teknoloji hem de tasarım alanlarında ön planda olduğunu ve Light+Building fuarının enerji verimliliği konusunu her iki alanda da ele alabilmesinden ötürü büyük ilgi gördüğünü vurguladı.

Light+Building fuarı, “Aydınlatma”, “Elektrik Mühendisliği” ve “Ev ve Bina Otomasyonları” konu başlıklarında 3 ana bölümden oluşuyor :

Fuarda yaklaşık 1.500 katılımcının yer aldığı “Aydınlatma” bölümü Light+Building fuarının en çok ilgi gören salonlarından oluşuyor. Light+Building fuarı aynı zamanda aydınlatma pazarında dünyanın en büyük forumu olma özelliğine de sahip. Ziyaretçiler aydınlatma ile ilgili en son teknolojiye sahip ve kapsamlı ürün gruplarını aynı yerde bulabilme imkanına sahipler. “Aydınlatma” bölümünde ofis ve ev avizelerinden, klasik ve modern aydınlatma ürünlerine, sokak aydınlatmalarından dekoratif ürünlere kadar her çeşit aydınlatma malzemesi bulunuyor.

“Elektrik Mühendisliği” sektörü için, Light+Building fuarı, ev ve bina otomasyonları ile bir arada gerçekleştirildiğinden ötürü özellikle akıllı bina teknolojileri ve servisleri alanında dünyadaki en önemli buluşma platformu. Elektrik mühendisliği ile ilgili her çeşit ürün yelpazesi Light+Building 2008 fuarında olacak. Yaklaşık 450 katılımcı firma fuarda yeni ürün ve sistem çözümlerini tanıtma fırsatını bulacak.

Fuarda gelecekte ev ve bina otomasyonlarında kullanılacak ürünlerin yer aldığı “Ev ve Bina Otomasyonu” bölümü yaklaşık 150 firmayı ağırlayacak. Günümüzde ve özellikle gelecek yıllarda ev ve bina otomasyonu çok önemli ve anahtar bir yere sahip. Ev ve Bina Otomasyonu sektöründe yer alan ölçmeye, kontrol etmeye ve düzenlemeye yarayan yaratıcı çözümler, diğer ilişkili sektörlerdeki farklı alanlar içinde en önemli ürünlerden oluşuyor.

Light+Building Fuarındaki diğer etkinlikler:
Light+Building 2008 bu sene daha geniş bir alanda sektörlerden çalışan ticari ziyaretçileri de fuara çekmek için birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu anlamda bu sene Fireprotection (Yangından Korunma) fuarı ve ACS (Mimari, İnşaat ve Mühendislik alanlarnda Bilgisayar sistemleri) fuarı Light+Building’e paralel olarak gerçekleştirilecek.

Fireprotection (Yangından Korunma)

Fireprotection (Yangından korunma ve bina kanunları) fuarı Light+Building’e paralel olarak bu sene ilk kez gerçekleştirilecek. Fuarda ayrıca katılımcı ve ziyaretçiler ilk kez gerçekleştirilecek olan “Yangından Korunma Konferansı”na da katılma fırsatını bulacak.
Light+Building fuarı ziyaretçileri, Fireprotection (Yangından korunma ve bina kanunları) fuarında yangın korunması alanında son üretim ürünleri, çözümleri ve teknolojileri tanıyacak ve konuyla ilgili konferanslara katılabilecek.

ACS (Mimari, İnşaat ve Mühendislik alanlarında Bilgisayar sistemleri)

ACS fuarı inşaat sektöründe kullanılan bilgisayar sistemlerini konu alıyor. ACS fuarında ayrıca ACS Forumu adı altında bir seminer de gerçekleştirilecek. Light+Building fuarı ile aynı anda gerçekleştirilen ACS fuarına Light+Building ziyaretçilerinin de büyük ilgi göstermesi bekleniyor. İnşaat sektörü çalışanları, mimarlar ve mühendisler ACS fuarında kendi sektörlerindeki iletişim ve bilgi teknolojileri konularındaki ürünleri tanıyarak, detaylı sunumlara katılabilecek.

Fireprotection (Yangından Korunma) fuarı ve ACS (Mimari, İnşaat ve Mühendislik alanlarnda Bilgisayar sistemleri) fuarı Light+Building’de yer alan ürün ve servislere bağlı olan diğer sektör ürünlerini kapsayarak ziyaretçilere daha geniş bir spektrumda ürünler sunucak.

Bina Performansları Kongresi

Bu etkinliklerde uluslar arası arenada sektörün önde gelen profesyonelleri sektördeki en son gelişmeleri dinleyicilerle paylaşacak. Bina Performansları kongresi beş gün boyunca sürecek ve beş farklı konudan oluşacak:
· Light Focus (Aydınlatma Odaklı)
· Building Forum (Bina Forumu)
· ACS Forumu (Binalardaki bilgisayar sistemlerini konu alan forum),
· German Energy Consultancy Conference (Alman Enerji Danışmanlığı Konferansı)
· International Improving Energy Efficiency in Commercial Buildings conference (Uluslar arası Ticari Binalarda Enerji Verimliliğini Arttırma Konferansı)

Trend Forum

Gelecekteki ev yapılarını konu alan Trend Forum, özellikle mimarlar, iç mimarlar ve tasarımcılara yönelik gerçekleştiriliyor. Trend Forum, dört ana başlıktan oluşuyor : “Azaltılmış ve sade”, “Dekoratif ve lüks”, “Natürel, orijinal ve doğadan esinlenen” ve “Etnik, grafik, eğlenceli ve çarpıcı” başlıkları altında senenin aydınlatma trendleri tartışılacak.

Design Plus

Geçen sene olduğu gibi bu senede ürün tasarımlarının yarıştığı “Design Plus”, mimariyi teknolojiyle en iyi harmanlayan binaların yarışacağı “Mimari ve Teknoloji Yaratıcılık”, fonksiyonelliği ve enerji verimliliğini göz önünde tutan en yaratıcı tasarıma verilen “Geleceğin Işıkları” yarışmaları Light+Building 2008’i renklendirecek.

Luminale

Frankfurt şehrini ve tüm Rhein-Main bölgesini artistik bir şekilde ışıklandıran, görülmeye değer bir ışık ve sanat show’u olan Luminale, bu sene de fuara katılan ziyaretçi ve katılımcıların yanı sıra bütün Frankfurtlulara unutulmaz görsel bir şölen olacak.

Türkiyeden Light + Building Frankfurt 2008 fuarına katılan firmalar:

Arlight Genel Hizmet Tasarim Mas Mekanik Alet Elektrik
Aydin Turistik Hediyelik Esya Moonlight Aydinlatma
Aytac Aydinlatma Murat Aydinlatma
CEMDAG Aydinlatma Mutlusan Plastic
Dülgarsan Aydinlatma NA-DE Elektronik
EAE Elektrik Asansör Pelsan Aydinlatma
Efes Hediyelik Esya Sevinc Aydinlatma
Elektromotor Spot Sanayii Sezay Aydinlatma
Elektronic Cihazlar Simge Kalip Elektrik Aydinlatma
EMFA Elektrik Malzeme Fabrikasi Stilas Aydinlatma
Federal Simon Elektromekanik TAV CAM Avize Aydinlatma Cam
Furkan Aydinlatma T-Plast Plastik ve. Eletrik Ltd.
Gecem Aydinlatma Turay Aydinlatma Sistemleri
GES Elektrik Tümka Kablo Sanayi A.S.
Ikizler Aydinlatma Armatürleri Veksan Aydinlatma
Lamp 83 Aydinlatma Viko Elektrik ve Elektronik
Lider Aydinlatma

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/light-building-2008_58865.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!