Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mekanar Açılış Partisi

Mekanar Mekan Araştırmaları ayda bir kez Taksim’de buluşuyor. “Mekanar Açılış Partisi” olarak da isimlendirilebilecek buluşmaların ilki Roxy’de gerçekleştirilecek. Buluşmaya konuşmacı olarak Orhan Kolukısa katılacak.

yapi.com.tr

Buluşmalar

Mekanar Açılış Partisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 11 Kasım 2009
YER: Roxy, Sıraselviler, Taksim, İstanbul
DÜZENLEYEN: Mekanar Mekan Araştırmaları
DİĞER BİLGİLER: T: (216) 550 23 58
+ Ajandama Ekle

STRONG>Mekanar Mekan Araştırmaları ayda bir kez Taksim’de buluşuyor. “Mekanar Açılış Partisi” olarak da isimlendirilebilecek buluşmaların ilki Roxy’de gerçekleştirilecek. Buluşmaya konuşmacı olarak Orhan Kolukısa katılacak.

Buluşmalar Mekanar’ın, mimarlık için  söylenen “disiplinlerarası bilgi alanı” sloganına uygun olarak mimarlık ile diğer disiplinlerin ara kesitindeki konuları gündeme getirmek; hızla değişen, gelişen modern dünya içinde mimarlık konvansiyonlarına yeni ve farklı bilgi alanları içinden bakabilmek; mimarlığın ve hayatın bilgisini zenginleştirmek ve mekanar.com takipçilerini bir araya getirerek Mekanar’ı sadece internette bir arayüz olmaktan çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

Açılış partisinin teması, Mekanar tarafından şöyle anlatılıyor:

“Başlangıçta mağara duvarına boyanmış bir av sahnesi, kaya üzerine kazınan simgelerle tutulan bir kayıt iken, hayatımız ve onun girdileri çeşitlenip karmaşıklaştıkça bir anlama-düşünme aracına dönüşüyor. Bazen görsel olarak malûmun ilâmı oluyor, bazen de meçhulü görünür kılmaya yarıyor. Bu sunum, tasarımla uğraşanların zaten doğal olarak yakın oldukları bu konuları; tarihsel ve güncel örnekler üzerinden tartışarak; bilgi veya malumattan ziyade ilham vermeyi amaçlıyor.”

Orhan Kolukısa: Ankara'da büyüdü. Hayatı İstanbul'da öğrendi/öğreniyor. Halen İstanbul'da yaşıyor, çalışıyor. 1997'de İTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde arayüz tasarımı ve kullanılabilirlik değerlendirme üzerine yüksek lisans yaptı. 1999'dan beri mimarlık, arayüz tasarımı, grafik tasarım ve görselleştirme üzerine okuyor, düşünüyor, üretiyor.


 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mekanar-acilis-partisi_73893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!