Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mekanın Şiirselliği: Öztoprak ve Jenerasyonu Sergisi

Mekanın Şiirselliği: Öztoprak ve Jenerasyonu Sergisi

yapi.com.tr

Sergiler

Mekanın Şiirselliği: Öztoprak ve Jenerasyonu Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Aralık 2007
BİTİŞ TARİHİ: 15 Mart 2008
YER: Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi
DÜZENLEYEN: Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi
+ Ajandama Ekle

b>Zamanın Şiirselliği: Öztoprak ve Jenerasyonu Sergisi, İstanbul'un ilk uluslararası çağdaş sanat koleksiyon müzesi olan Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi tarafından tasarlanarak, Türk ve Avrupalı sanatçılar arasında var olan soyut sanat diyalog üzerinde yoğunlaşmayı hedefliyor. Sergi, Abdurrahman Öztoprak eserlerinden bir seçki ile Avrupa müzeleri koleksiyonlarından seçilen 1945 sonrası soyut sanatın önemli temsilcilerini İstanbul'da bir araya getirerek bahsedilen diyaloğu görselleştirmek üzerine temellendiriliyor. Sergiye eşlik edecek olan panel ve konferansların ise, izleyicinin bu sorgulamanın içine aktif katılımını sağlaması bekleniyor. Sergide Öztoprak'ın resimlerinin yanısıra, kendi hayatından kesitler de sergi küratörü Necmi Sönmez'in seçki ve yorumlaması ile yer alacak.

Sergi tanıtım metninde ise şu ifadeler yer alıyor: "Bu sergi ile sanat izleyicisi, Doğu-batı karşılaşmasına tanık olmakla kalmayıp, yaşayan en önemli 1940 sonrası soyut sanatın öncülerinden olan Abdurrahman Öztoprak'ı, akranları ile olan benzerlik ve farklılıkları da görerek daha yakından tanıma şansı bulacaktır."

Sanatçının Geçmişi
"1927 Istanbul doğumlu Abdurrahman Öztoprak, Muğla-Akyaka'da yaşıyor ve çalışmalarını orada sürdürüyor. Türkiye'nin uluslararası statüde önde gelen çağdaş sanatçılarından olan Öztoprak, Soyut resmin öncülerindendir. Eserleri önemli müzelerin kalıcı koleksiyonları ile özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Öztoprak, Avrupa Klasik Müziği'nden ilham alarak soyut kompozisyonlarını yaratır. 50 yıllık bir süreçte benzersiz soyut resim ürünleri üretmiştir. 1 Temmuz 2007 itibarı ile 80. yaşını dolduran Öztoprak, İstanbul ve Roma Sanat Akademilerinde eğitimini tamamlamış ve 1960–75 yılları arasında Almanya'da yaşamıştır.

Öztoprak'ın soyut resimleri Doğu ve Batı kültürleri arasında gerçek bir sanatsal dialog oluşturur ve farklı geleneklerin duygu ifade biçimlerine dair bir tanıklık teşkil eder. Mesajları her zaman evrenseldir. Sanatçının geometrik soyut eserleri, lügatının soyut yansımasını benzersiz bir biçimde ifade eder."

Detalı bilgi için www.elgizmuseum.org.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mekanin-siirselligi-oztoprak-ve-jenerasyonu-sergisi_58829.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!