Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar RIBA'nın 2006 Konferansı'nda Buluşuyor

RIBA 2006 Konferansı

yapi.com.tr

Toplantılar

Mimarlar RIBA'nın 2006 Konferansı'nda Buluşuyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27 Ekim 2006
BİTİŞ TARİHİ: 28 Ekim 2006
YER: Teatro alle Tese, Venedik, İtalya
DÜZENLEYEN: RIBA
+ Ajandama Ekle

br/> RIBA'nın düzenlediği 2006 "Sosyal Kent: Mimarlık ve Değişim" adlı konferansta ünlü mimarlar buluşuyor. Konferansta kent planlaması tartışılacak.

Yıllarca mimarlar kendilerini sosyal değişimin mühendisleri olarak yorumladılar. İyi tasarlanmış bir okulun öğrencilerin daha başarılı olmalarına veya iyi dizayn edilmiş bir hastanenin hastaların iyileşme sürecini hızlandıracağına dair inançlarını dile getirdiler. Bu kapsamda iyi planlanmış bir kentin, kentteki yaşam kalitesini yükseltip suç oranını azaltacağını ve bu şekilde kenti daha yaşanılır bir yer haline getirebileceğini vurguladılar.

Mimarların bu düşünceleri sadece kanıtları olmayan varsayımlar mı yoksa kent planlaması gerçekten kentin yaşamın kalitesini artırıp düşürebilir mi?

Bu konferans, mimarların kent yaşamına etkilerini incelerken bir yandan da kentlerin daha güvenli, daha yeşil ve daha çekici olarak nasıl tasarlanabileceğine dair oluşan yeni düşüncelerin tartışılması için bir platform oluşturacak.

Konferansa dünya çapında tanınan birçok mimar, sosyal ve politik liderler katılacak. Katılımcıların listesi: Massimiliano Fuksas, Norman Foster, Shigeru Ban, Zaha Hadid, Jon Snow, Richard Burdett, Paolo Costa, Joseph Rykwert, Trevor Phillips OBE, Sophie Body-Gendrot, Mark Lawson, Sunand Prasad, Ben Page, Richard Murphy, Deborah Saunt, Clare Wright, Jack Pringle, Dermot Finch, Richard Simmons, Aubrey Meyer ve Anthony Williams

Ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlar-ribanin-2006-konferansinda-bulusuyor_49010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!