Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık Bitirme Projelerinin En İyileri Çukurova Mimarlık Fakültesinde

Mimarlık Bitirme Projelerinin En İyileri Çukurova Mimarlık Fakültesinde.

yapi.com.tr
1

Sergiler

Mimarlık Bitirme Projelerinin En İyileri Çukurova Mimarlık Fakültesinde
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 25 Nisan 2005
BİTİŞ TARİHİ: 13 Mayıs 2005
+ Ajandama Ekle

imarlık alanında eğitim veren tüm üniversitelerden en iyi diploma projelerini seçmek üzere düzenlenen ‘ARCHIPRIX-Türkiye 2004’ Yarışması’nda ödül alan projelerin sergisi Çimsa A.Ş. desteği ile, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi(Diyarbakır) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden (Trabzon) sonra Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde (Adana) sergileniyor.

Anadolu’daki Üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin de yarışmaya ilgisini artırmak ve kazanan projeleri yakından görmelerini sağlamak amacı ile Archiprix Sergisi Anadolu’yu dolaşıyor. 28 Şubat -18 Mart 2005 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi’nde, 28 Mart–15 Nisan 2005 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ve 25 Nisan–13 Mayıs 2005 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi’nde yapılacak sergi, mimarlık yarışmalarına Anadolu’daki üniversitelerin de katılımını sağlamak adına çok önemli bir adım olacak.

ARCHIPRIX-Türkiye grubu yönetiminde, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı’nca düzenlenen ve ana sponsorluğunu Çimsa A.Ş’nin üstlendiği“ARCHIPRIX-Türkiye Bitirme Projesi” yarışmasının dokuzuncusu geçtiğimiz Aralık ayında sonuçlandı.

Boran Ekinci, Ayşe Hasol Erktin, Tülin Hadi, Umut İnan ve Şevki Vanlı'dan oluşan seçici kurul, ‘ARCHIPRIX-Türkiye 2004’ yarışması için, 15 üniversiteden gelen 69 projeyi değerlendirdi. Yapılan değerlendirmelerden sonra jüri ödül dağılımını belirledi.

Değerlendirmeler sonucunda, ‘Müzik Merkezi Tasarım’ projesiyle, Uludağ Üniversitesi’nden Ali Çalışkan, birincilik ödülüne değer görüldü. İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Güney Akgül ‘İstanbul Büyükdere Caddesi Sanayi Mah. Otomobil Sergi ve Satış Birimi’ projesiyle ikincilik ödülünü alırken, Uludağ Üniversitesi'nden Ebru Sevinçler ‘Müzik Merkezi Tasarımı’ projesiyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Gazi Üniversitesi’nden Özge Özden, ‘Ankara Şehir Kulübü’ projesi ile birinci Mansiyon ödülüne, ‘İstanbul Modern Sanatlar Müzesi’ projesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Öznur Erboğa ikinci Mansiyon ödülüne, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Togay Özkaraduman, ‘Süleymaniye Bölgesinde Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ projesiyle üçüncü Mansiyon ödülüne değer görüldü.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlik-bitirme-projelerinin-en-iyileri-cukurova-mimarlik-fakultesinde_25644.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • mükemmel bir çalışma sizleri kutluyorum YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!