Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık Örgütlenmesinin 100. Yılı / Mimarın Düşü

Mimarlar Odası, 1908 yılında II. Meşrutiyet'in ilanı ve sosyal yaşama getirdiği reformlarla eş zamanlı olarak gerçekleşen mimarlık örgütlenmesini özel bir gece ile kutluyor. etkinlikte, besteci Kâmran İnce tarafından özel olarak bestelenen ve 'Geçmişten Günümüze Anadolu'nun Yapı Ustalarına' adanan 'Mimarın Düşü' eserinin ilk seslendirilişi

yapi.com.tr

Diğer

Mimarlık Örgütlenmesinin 100. Yılı / Mimarın Düşü
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Ekim 2008 19:00
YER: İTÜ Maçka Tesisleri, Mustafa Kemal Amfisi, İstanbul
DÜZENLEYEN: Mimarlar Odası Genel Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (0312) 417 37 27
+ Ajandama Ekle

Mimar Kemalettin Bey'in imzası ile Tanin gazetesinde çıkan birleşme çağrısı ve bu çağrıya uyan mühendis ve mimarların 28 Ağustos 1908 tarihinde Sirkeci İstasyonu bahçesinde biraraya gelerek Osmanlı Mühendis ve Mimar Cemiyeti'ni kurma kararı vermelerinden bu yana 100 yıl geçti. Kurulduğunda 21 üyesi bulunan cemiyetin attığı ilk adımlar sayesinde, bugün Mimarlar Odası örgütlülüğü içinde 34 bin mimar bulunuyor.

Mimarlar Odası, 1908 yılında II. Meşrutiyet'in ilanı ve sosyal yaşama getirdiği reformlarla eş zamanlı olarak gerçekleşen mimarlık örgütlenmesini özel bir gece ile kutluyor. Oda, Ekim ayına yayılacak Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri çerçevesinde bir anma gecesi düzenliyor. Etkinlikte, besteci Kâmran İnce tarafından özel olarak bestelenen ve 'Geçmişten Günümüze Anadolu'nun Yapı Ustalarına' adanan 'Mimarın Düşü' eserinin ilk seslendirilişi gerçekleştirilecek. Programda, Kâmran İnce'nin İstanbul Modern Müzik Topluluğu ve Cihat Aşkın ile seslendireceği bestenin yanısıra sanatçının 'Kayıp Dünya için Müzik' eseri de yer alıyor. Mimarların yanısıra müzik ve sanat çevrelerinin de katılacağı gecede, mimarlık örgütlenmesine ilişkin görsel sunumlar ve sergiler de yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlik-orgutlenmesinin-100-yili-mimarin-dusu_63911.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!