Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık Şenliği

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen Mimarlık Şenliği, bu yıl 6 -13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mimarlığın toplumla buluşmasının önemli bir aracı haline gelen Mimarlık Şenliği’nin bu yılki teması “Yerel Yönetimler ve Kentli Hakları” olarak belirlenirken, mimarizm.com ve yapi.com.tr'nin

yapi.com.tr
1

Buluşmalar

Mimarlık Şenliği
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Ekim 2008
BİTİŞ TARİHİ: 13 Ekim 2008
YER: Ankara
DÜZENLEYEN: TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi
DİĞER BİLGİLER: T: (312) 417 86 65 F: (312) 417 18 04
+ Ajandama Ekle


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen Mimarlık Şenliği, bu yıl 6 -13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mimarlığın toplumla buluşmasının önemli bir aracı haline gelen Mimarlık Şenliği’nin bu yılki teması “Yerel Yönetimler ve Kentli Hakları” olarak belirlenirken, mimarizm.com ve www.yapi.com.tr 'nin duyuru sponsoru olduğu Mimarlık Şenliği kapsamında düzenlenecek etkinliklerin “Kentli Hakkım, Kendi Hakkım” başlığı altında ele alınmasına karar verildi.

Panel, söyleşi, sergi ve film gösterimlerinden oluşan etkinlikler “Dünya Mimarlık ve Konut Günü”nde başlayacak.

2009 yılında düzenlenecek olan Mimarlığın Sosyal Forumuna doğru “Mimarlık Şenliği 2008” kentli haklarının her yerde dile getirildiği nasıl bir kent ve kent yaşamının istendiği üzerinden gerçekleştirilecek. Radyo, televizyon programları, kentin her noktasında karşınıza çıkabilecek görsel tasarımlar, bilgilendirme broşürleri gezici sergiler, film gösterimleri, paneller, forumlar, sokak enstalâsyonları ve mimarlığın sosyal yanını öne çıkartan atölye çalışmaları üzerinden alışılagelmişin ötesinde bir oluşum kurgulanarak Ankara Başkent düşleri oluşturulacak.
 
Ankara’da yaşamanın sorumluluğunu, kentte yaşayanların beklentilerini, düşlerini, anılarını, mimarlığı toplumla buluşturmanın bir aracı olarak gören Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2008 Mimarlık Şenliği etkinlikleriyle kentte farkındalık geliştirmeyi hedefliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlik-senligi_63396.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ulusal gazetelerimizden birinde bir tanıtım dergisi…“Mimarlık Şenliği 6-13 2008” etkinliğini tanıtıyor…Kapağındaki iki başlık etkiledi beni, çünkü yaratıcılığı vurgulayan ve konuyu başlıklarda anlatan etkin sözlerdi: “Kent bir lades oyunu değildir AKLIMDA”. “Kendi Hakkım Kentli Hakkım”…Son başlık bana yıllar önce “Kentimiz ve Kendimiz” başlıklı yazılarımı (Eylül 1994 İMO Bülteni ve 21 Mart 1999 Radikal2 ) ve Türk Mühendisler Birliği (TMBD-1948) Genel başkanlığım döneminde yaptığımız ve Mustafa Balbay’ın yönettiği 22 Kasım 1998 panel başlığını anımsattı (Kentimiz, Kendimiz, Başkentimiz- Gönül Tankut, Ruşen Keleş, Yılmaz Ateş, Oğuz Türkyılmaz, Hasan Yalçın, Vedat Aydın). Özellikle; ODTÜ'de uzun yıllardır şehircilik, mimarlık ve siyaset bilimi konularında emek veren değerli hocamız Prof. Dr. Gönül TANKUT’un bu başlık nedeniyle teşekkürünü hiç unutmam…Yıllar sonra “Kentimiz ve Kendimiz” başlığına bazı dergi ve gazetelerde rastladım. Örneğin Köy Hizmetleri Diyarbakır Bölge Müdürlüğüm esnasında Diyarbakır Belediyesinin çıkardığı bir dergide(2001) ve Hasan Bülent Kahraman’ın Radikal’deki bir yazısında(04/03/2004) v.b. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!