Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlıkta Kariyer 2005

MİMARLIKTA KARİYER 2005 Mimarlar kariyer hikayelerini anlatıyor.

yapi.com.tr

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 7 Mayıs 2005
BİTİŞ TARİHİ: 8 Mayıs 2005
+ Ajandama Ekle

b>Mimarlar kariyer hikayelerini anlatıyor…

Yapı yapmanın, farklı profesyonellikleri gerektiren bir üretim ve örgütlenme faaliyeti olduğu düşüncesinden hareketle Yeni Mimar gazetesi, mimarın mimarlık mesleği içindeki konumunun bilinenin aksine çok geniş bir yelpazede çeşitlendiğini göstermeyi amaçlıyor. Bu çeşitliği sunmak için de “Mimarlıkta Kariyer” konulu uzun dönemli bir çalışmayı başlatıyor. Çeşitli etkinlikleri içerecek bu çalışmanın ilk adımını “Mimarlıkta Kariyer Hikayeleri” başlıklı iki günlük bir etkinlik oluşturacak. 7-8 Mayıs 2005 tarihlerinde Bilgi Üniversitesi’nin desteğiyle Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu’nde gerçekleşecek etkinliğe, Doğan Kuban, Behruz Çinici, Yiğit Gülöksüz, Köksal Anadol ve Suha Özkan gibi her biri kendi alanında önemli kariyer hikayesine sahip mimarlar katılacak. Mimarlık eğitimi ve Avrupa Birliği süreci konulu iki panelin yanında, oluşturulacak sohbet grupları ile konuk mimarlarla ile etkinliğe katılanların daha yakın temasının sağlanması amaçlanıyor. Bu etkinlik ile mimarlık lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile yeni mezun mimarlar başta olmak üzere geniş bir mimarlık camiasına ulaşılması hedefleniyor.

Yeni Mimar gazetesi tarafından düzenlenecek etkinlikte kendi alanlarında önemli birikime sahip mimarların kariyer hikayelerini kendilerinden dinlemek mümkün olacak. Bilgi Üniversitesi’nin desteğiyle 7-8 Mayıs 2005 tarihlerinde, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu’nda gerçekleştirilecek etkinlik “mimarlıkta kariyer” konusunu ilk defa bu kadar kapsamlı ve çeşitli yönleri ile ele alıyor olacak.

Akademik kariyerden yöneticiliğe, sanayicilikten bürokratlığa, kamu hizmetinden politikaya kadar, değişik mimar profillerini bir araya getirecek etkinliğin açılış oturumlarında, akademik dünyanın önemli ismi Prof. Dr. Doğan Kuban ile tasarım ve uygulamalarıyla önemli bir isim olmuş Behruz Çinici yer alacak. Ayrıca etkinliğin her iki gününde yapılacak birer panel ile de konu, mimarlık eğitimi ve Avrupa Birliği süreci açılarından ele alınacak. 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak “Mimarlık Eğitiminin Meslek Pratiği İçindeki Yeri” başlıklı panelin yöneticisi İhsan Bilgin, panel katılımcıları Mehmet Konuralp, Ferhan Yürekli ve Neslihan Dostoğlu. 8 Mayıs Pazar günü yapılacak “Avrupa Birliği Yolunda Değişen Mimar Profili” başlıklı panelin yöneticisi Aykut Köksal ve panel katılımcıları Yiğit Gülöksüz, Uğur Tanyeli, Süha Özkan, Köksal Anadol ve Muammer Onat olacak.

Her biri alanında önemli kariyere sahip mimarlar ile etkinliğe katılanların daha yakın temasının sağlanması amaçlanan ve etkinliğin önemli bir parçasını oluşturan “sohbet grupları” ise her iki gün de öğleden sonra gerçekleştirilecek.

Depo Yayıncılık tarafından 15 günde bir yayımlanan Yeni Mimar mimarlık gazetesi,
2005 yılı Nisan ayından itibaren “Mimarlıkta Kariyer” konusunu her yıl düzenlemeyi amaçladığı bir etkinlik çerçevesinde mimarlık camiasının gündemine getirmeyi planlıyor.

Mayıs 2004 tarihinden beri çıkmakta olan Yeni Mimar gazetesinin yayın politikasının özünü, mimarlık dünyasının alışık olduğu süreli yayınlardan farklı olarak, yapı yapma pratiğinin aktörleri ve süreçleri oluşturuyor. Gazete çok geniş kapsamlı bu faaliyet alanını mimar, mühendis, müteahhit ve diğer yapı sektörü aktörleri ile ortak bir paylaşım ortamı içinde ele almayı hedefliyor. Bunu yaparken de günümüz mimarlık mesleğinin kamuda, özel kurum ve kuruluşlarda, meslek örgütlerinde, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerde çalışan mimarlar, akademisyenler, iş dünyası profesyonelleri ile birlikte irdelenmesi gerektiği fikrini merkeze koyuyor.

Yapı yapmanın, bir üretim ve örgütlenme faaliyeti olduğu düşüncesinden hareketle ortaya çıkan bu yayın anlayışı, aynı zamanda mimarın mimarlık mesleği içindeki konumunun, “serbest mimarlık” olarak tariflenen yaygın düşüncenin aksine, çok geniş bir yelpaze içinde çeşitlendiğini göstermeyi amaçlıyor. Özellikle son yıllarda, mimar adaylarının önündeki iş olanaklarının artan sayısı ve paralelinde ortaya çıkmakta olan uzmanlık derecesinde farklılaşmalar bunun en iyi göstergesi.

Bir taraftan bu kapsamı tartışmaya açmak ve derinleştirmek, diğer taraftan başta mimarlık lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile yeni mezun mimarlar olmak üzere mimar adaylarına ve genç mimarlara bu alternatifleri sunmak üzere bir Bilgi Üniversitesi'nin katkılarıyla bir dizi etkinlik yapmayı planlamaktayız.

Bu etkinliklerin bu yılki ayağını “Mimarlıkta Kariyer Hikayeleri” başlıklı toplantılar dizisi oluşturuyor. İki gün sürecek olan toplantılarda, farklı kariyer hikayelerine sahip mimarların, deneyimlerini aktarmaları hedefleniyor. Akademik kariyerden yöneticiliğe, sanayicilikten bürokratlığa, kamu hizmetinden politikaya kadar geniş bir yelpazeden, her biri alanında önemli birikime sahip mimarların buluşması şeklinde örgütlenecek olan bu etkinlikte ayrıca İhsan Bilgin ve Aykut Köksal'ın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Mimarlık Eğitiminin Meslek Pratiği İçindeki Yeri” ve “Avrupa Birliği Yolunda Değişen Mimar Profili” iki ayrı panel de yer alacak. Panellere ek olarak her iki gün, katılımcılarla değişik mimar profillerini bir araya getirmeyi amaçlayan sohbet grupları yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlikta-kariyer-2005_24814.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!