Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Modern Fin Mimarlığı'nda Müzeler ve Kütüphaneler

Finlandiya Büyükelçiliği ve Koç Holding’in sponsorluğunda Fin Mimarlık Müzesi tarafından hazırlanan 'Saklamak va Paylaşmak; Modern Fin Mimarlığı’nda Müzeler ve Kütüphaneler' sergisinde son hafta. Milli Reasürans Sanat Galerisi’ndeki sergi, 19 Aralık Cumartesi günü sona eriyor.

yapi.com.tr

Sergiler

Modern Fin Mimarlığı'nda Müzeler ve Kütüphaneler
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 24 Kasım 2009
BİTİŞ TARİHİ: 19 Aralık 2009
YER: Milli Reasürans Sanat Galerisi, Teşvikiye, İstanbul
DÜZENLEYEN: Milli Reasürans Sanat Galerisi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 230 19 76
+ Ajandama Ekle

STRONG>Finlandiya Büyükelçiliği ve Koç Holding’in sponsorluğunda Fin Mimarlık Müzesi tarafından hazırlanan 'Saklamak va Paylaşmak; Modern Fin Mimarlığı’nda Müzeler ve Kütüphaneler' sergisinde son hafta. Milli Reasürans Sanat Galerisi’ndeki sergi, 19 Aralık Cumartesi günü sona eriyor. Fin mimarisinden bir kesiti sunan serginin, İstanbul’dan sonra Ankaraya’da gitmesi planlanıyor.

Modern Fin Mimarlığı’nda Müzeler ve Kütüphanelerin yeri

Modern Fin Mimarlığı’nda kendine özgü bir yere sahip olan Fin müze ve kütüphane mimarlığı geçen yüzyıldan günümüze değişerek ve gelişerek ulaştı. Finliler ve halk kütüphaneleri arasındaki samimi ilişki, doğal bir ağırbaşlılığı yakışır bir hergün hissi ile birleştiren bir mimari için zemin hazırlar. Bir kütüphane binasının şehir manzarası ve içerisindeki kamu alanları bağlamında iki yönlü doğasını ifade etmek ise mimara kalmış bir şeydir. Fin kütüphane binalarına ‘Şaşırtıcı Mimari’nin tipik özellikleri eleştirmeden ve doğrudan uygulanamaz, çünkü halka hizmet binası olarak bir kütüphanenin statüsü daha çok çevrenin incelikli bir yorumunu gerektirir ve daima limitsiz erişim talep eder.

Kütüphaneler, müzeler ve diğer kültür yapıları gelecekte, özellikle de büyük şehirlerde yeni roller alabilir. İspanya’nın Bilbao şehri, bir müzesinin etrafında yeni bir imaj ve turist çekim merkezi oluşturuyor örneğin. Viyana ve Rotterdam’da büyük kütüphaneler bu şehirlerin yoksul semtlerinde sosyal durumun gelişmesine yardımcı oldu. Finlandiya Tampere’deki Amuri İşçi Barındırma  Müzesi’ndeki kafe özellikle yaşlı insanlar için çok önemli bir buluşma noktası haline geldi….

Finlandiya’nın refahı arttıkça, kütüphaneler dahil olmak üzere çeşitli mekanlar ve işlevler için yeni çözümler bulma girişimleri yapıldı. Raili ve Reima Pietilä tarafından tasarlanan Yeni Tampere Şehir Kütüphanesi 1986 yılında tamamlandı ve bir kütüphanenin de neşeli ve son derece bireysel olabileceğini kanıtladı. 1990’lardaki ekonomik durgunluk sırasında birçok proje ertelendi veya bir kenara atıldı ancak 2000’lerde ilginç tasarımlı kütüphanelerin yeniden yapıldığı görüldü.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/modern-fin-mimarliginda-muzeler-ve-kutuphaneler_74124.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!