Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

NAI Maastricht ve Rotterdam Etkinlikleri

NAI Maastricht ve Rotterdam Etkinlikleri

mimarizm.com

Buluşmalar

NAI Maastricht ve Rotterdam Etkinlikleri
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Kasım 2007
BİTİŞ TARİHİ: 3 Şubat 2008
YER: Rotterdam / Maastricht, Hollanda
DÜZENLEYEN: Nederlands Arkitektuurinstituut (NAI)
+ Ajandama Ekle

br/>




















Hollanda Mimarlık Merkezi NAI, Kasım ayı’nda çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ünlü ve tartışmalı 19.yy mimarı Hollandalı Pierre Cuypers’in NAI Rotterdam ve NAI Maastricht’te çift ayaklı olarak düzenlenecek retrospektif sergisi, şimdiye kadar mimar üzerine yapılmış tek karşılaştırmalı sergi olarak, mimarın meslek yaşamının en önemli iki dönemi olarak lanse edilen 1877 ve 1897’ye odaklanıyor.

‘Görevi olan Mimarlık’ isimli serginin ilk ayağı, Cuypers’in Hollanda’nın dağına taşına kilise inşa ettiği ve dönemin en hararetli toplumsal tartışmalarına konu olmuş ‘Centraal Station’ ile Amsterdam’da konumlanan 'Rijksmuseum'u projelendirdiği 1877 dönemini ele alıyor. Cuypers’in 1897 dönemine eğilen serginin Maastricht ayağı ise, mimarın pek çok Orta Çağ yapısı ile birlikte Utrecht yakınlarındaki ‘Kasteel de Haar’ın restorasyonunu yürütüşüne ışık tutuyor. Bu dönem, Cuypers’in ‘Kasteel de Haar’ı bir tümsel sanat eserine (Gesamtkunstwerk) dönüştürmek adına yapıyı orjinal haline getirme girişimleriyle anlam kazanıyor. Aynı zamanda, yaptığı onca çizim sayesinde mimarın en detaylı dokümentasyonu olması açısından da önem taşıyor. Sergi 3 Şubat 2008 tarihine kadar NAI Rotterdam Galeri 1 ve NAI Maastricht’de gezilebilir.

NAI Rotterdam’ın 15 m2’lik üçüncü galerisinde, bir sanatçı, mimar veya tasarımcının 6 haftalık dönüşümlü kişisel sergileri düzenleniyor. Bu küçük salonda bu ay, fotoğraf sanatçısı Edward Clydesdale Thomson’ın uzam ve uzamda konumlananlar üzerine çalışmaları görülebilir. Merkezin dördüncü galerisinde ise Amsterdam Konut Kooperatifi tarafından profesyoneller için düzenlenen ‘1:500 Design Heesterveld’ isimli mimari proje yarışmasının sonuçları sergileniyor. Kooperatif objektifini, her iki yılda bir Amsterdam’da geliştirmeyi ve/veya dönüştürmeyi planladığı konut bölgesine çeviriyor ve yarışma yolu ile bölgeye ilişkin fikir geliştiriyor. Bu senenin öneri alanı olan Heesterveld için gönderilen projelerden finale kalan altısı 24 Şubat’a kadar NAI Rotterdam’da görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/nai-maastricht-ve-rotterdam-etkinlikleri_57235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!