Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Nermin Er’in Yeni İşleri Galeri Nev’de

Nermin Er ikinci kişisel sergisini 5 yıl aradan sonra 23 Ocak 2009 tarihinde Galeri Nev’de açıyor.

yapi.com.tr

Sergiler

Nermin Er’in Yeni İşleri Galeri Nev’de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Ocak 2009
BİTİŞ TARİHİ: 14 Şubat 2009
YER: Galeri Nev, Beyoğlu, İstanbul
DÜZENLEYEN: Galeri Nev
DİĞER BİLGİLER: T:(212) 252 15 25 E:info@galerinevistanbul.com
+ Ajandama Ekle

ermin Er ikinci kişisel sergisini 5 yıl aradan sonra 23 Ocak 2009 tarihinde Galeri Nev’de açıyor.

Galerinin genç sanatçıları arasında yer alan Nermin Er 1972 yılında İstanbul’da doğdu ve 1995 yılında  Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. İlk kez 2000 yılında MentalKlinik’de “Oyun” isimli sergiye katıldı.

İsrail’de katıldığı “Walking Istanbul, Notes from the Quarantine” adlı sergi sonrasında küratörlerden Başak Şenova, Er’in yapıtlarıyla ilgili olarak şöyle demektedir:  “...Nermin Er kağıtlarla iş yapıyor. Değişik dokularda kağıtları keserek, içlerinden parçalar eksilterek, ekleyerek, yapıştırarak küçük boyutlu kompozisyonlar üretiyor. Gündelik yaşamdan çıkardığı görsel alıntıları siluet biçiminde tanımladığı sinematografik sahnelerde birleştiriyor. Nermin Er'in ince ayrıntılarla kurguladığı bu siluetler, tuhaf ama kentsel yaşam içinde bize tanıdık gelen durumları tasvir etmeye girişiyor. Animasyon türündeki üretimlerden ve altkültürel görselliklerden etkiler alan bu calışmalar giderek kaotikleşen ve sürekli deforme biçimler sunan günümüz estetiğini minimal bir dil içinde yorumluyor.”

Sanatçı yeni sergisinde yine neşterlerle son derece sabırlı ve titiz bir şekilde kesip biçtiği çeşitli kağıtları kullanarak hem doğa hem de şehir dokusunu işlerine taşıyor. Bu sefer, bir önceki sergisindeki gibi durağan değil akışkan zaman algısını kullanarak çeşit çeşit “an”lar yaratıyor: gündelik hayattan ya da rüyadan aniden kesilip alınmış kareler, yani bir hiyakayenin tek bir anı. Er’in bu anları yakalayıp çerçeveleyen işlerinde bir yandan da sanatçının ilgi alanına giren sinema, çizgi roman ve animasyon dünyaları etkilerini inceden inceye hissettiriyorlar.

Nermin Er sergisi 14 Şubat 2008 tarihine kadar pazar ve pazartesi günleri hariç her gün 11:00 - 18:30 saatleri arasında izlenebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/nermin-erin-yeni-isleri-galeri-nevde_65951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!