Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Osmanlı Bankası Müzesi'nde "Füruzan" Üzerinden Kent ve Edebiyat İlişkisi

Yazar Füruzan, Osmanlı Bankası Müzesi'nin (OBM) düzenlediği "Kent ve Edebiyat Söyleşileri"nde hayranlarıyla buluşacak. "Ben İstanbul'un Doğumlusuyum" başlıklı söyleşi, 17 Aralık Çarşamba günü saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

Osmanlı Bankası Müzesi'nde "Füruzan" Üzerinden Kent ve Edebiyat İlişkisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Aralık 2008 18:30
YER: Osmanlı Bankası Müzesi, Karaköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: Osmanlı Bankası Müzesi
DİĞER BİLGİLER: Tel: (212) 334 22 70
+ Ajandama Ekle

azar Füruzan, Osmanlı Bankası Müzesi'nin (OBM) düzenlediği "Kent ve Edebiyat Söyleşileri"nde hayranlarıyla buluşacak. "Ben İstanbul'un Doğumlusuyum" başlıklı söyleşi, 17 Aralık Çarşamba günü saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Füruzan, YKY'nin "İstanbul Sokakları 101 Yazardan 100 Sokak" kitabında İstanbul sokaklarıyla ilişkisini şöyle ifade ediyor; "İstanbul'un doğumlusu iseniz, o kentten bir sokağı anlatmanızı isteyen öneriyi evetledinizse bence işiniz çok zordur. Bu kenti yaşayanların odaklanacakları bir nokta elbette vardır. Ya benimki... Evet, ya benimki..."

OBM'de Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında, her ayın üçüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen "Kent ve Edebiyat Söyleşileri"nde, Yazarını Doğuran Kentler konuşuluyor. Buluşmalarda yazarlar, doğduğu kentten yola çıkarak yazdığı kente, yazdığı kentten yola çıkarak okurun kentine bir yolculuk yapıyor.

Füruzan

İlk kitabı Parasız Yatılı'yla 1972 Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandı. 12 Mart dönemini anlattığı ilk romanı Kırk Yedi'liler ile 1975 Türk Dil Kurumu Roman Ödülü'nü aldı. Daha sonra bir sanatçılar programıyla (D.A.A.D.) 1975'te Batı Berlin'e çağrıldı ve orada 1 yıl kalarak işçilerle ve sanatçılarla röportajlar yaptı. Öyküleri Fransızca, İspanyolca, Farsça, İtalyanca, Japonca, İngilizce, Rusça, Bulgarca, Boşnakça gibi birçok dile çevrildi. Öykülerinden yapılan bir toplam, A. Saraçgil tarafından İtalyancaya çevrildi ve 1991'de Napoli'de basıldı. Halen toplu öyküleri İspanyolcaya Gül Işık tarafından çevriliyor. Dokuz Çağdaş Türk Öykücüsü (1982, Volk und Welt Verlag) adlı antolojisini ve Die Kinder der Türkei (1979, Kinderbuch Verlag) adlı çocuk kitabını, Doğu Berlin'de konuk kaldığı dönemde hazırladı. 2007'de Dil Derneği'nin düzenlediği Dil Bayramı'nda ve Antalya Öykü Günleri'nde, 2008'de 7. İzmir Öykü Günleri'nde onur ödülleri aldı. 2008 TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nın "Onur Yazarı" seçildi. 1988-1990 yıllarında çektiği Benim Sinemalarım filmi, 1990'da Cannes Film Festivali'nin "Eleştirmenlerin 7 Günü" ve "Altın Kamera" dallarından çağrı alarak 158 film arasından seçilen 8 filmden biri olarak gösterime girdi.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/osmanli-bankasi-muzesinde-furuzan-uzerinden-kent-ve-edebiyat-iliskisi_65081.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!