Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Osmanlı Bankası Müzesi'nde "Galata Hikayeleri" Anlatılıyor...Pera Mimarisinin Doğumu ve Ölümü

Osmanlı Bankası Müzesi'nde "Galata Hikayeleri" Anlatılıyor...Pera Mimarisinin Doğumu ve Ölümü

Osmanlı Bankası Müzesi

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Temmuz 2005 18:30
+ Ajandama Ekle

smanly Bankası Müzesi'nde 26 Nisan – 26 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak Dünden Bugüne Galata sergisi kapsamında, Galata ve Pera'nın uzman akademisyenler tarafından incelendiği söyleşiler, Uğur Tanyeli'nin vereceği konferansla sona eriyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Tanyeli, 6 Temmuz Çarşamba günü saat 18:30'da "Pera Mimarisinin Doğumu ve Ölümü" başlıklı bir konferans verecek. Tanyeli konuşmasında, özgül Pera mimarisinin değişimini ve Doğu Akdeniz modernleşmesi içinde yaşanan kültürel farklılaşmayı ele alacak.

Uğur Tanyeli söyleşide, 1820'lerden başlayyp 1930'lara dek uzanan süreçte İstanbul'un yerel mimari geleneğinden özerk bir kimlik geliştirmeye başlayan Pera mimarisini irdeleyecek. Sadece İstanbul için değil, Doğu Akdeniz'in modernleşmesi için de yaşamsal olan kültürel değişime odaklanacak.

Dünden Bugüne Galata sergisi, 19. yüzyyldan itibaren İstanbul'un yaşadığı dönüşümde çok önemli bir rol oynayan, uzun yıllar ticaret ve kültür yaşamının simgesi olduğu halde bugün unutulmaya yüz tutan Galata'ya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Katılımın ücretsiz olduğu konferansla ilgili bilgiler, Osmanlı Bankası Müzesi'nin (0212) 334 22 70 numaralı telefonundan alınabiliyor.

UĞUR TANYELİ 1952'de Ankara'da doğdu. 1976 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl, aynı kurumun Mimarlık Tarihi Kürsüsü'nde asistanlık görevine başladı. 1982 Mayıs'ında istifa ederek, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı'na geçti. 1989-90 ders yılında Amerika'da University of Michigan'da konuk öğretim üyesi olarak bulundu. 1992'de Anadolu Üniversitesi'nde doçent kadrosuna atandı. 1998 Ağustos ayından bu yana profesör unvanıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı'nda görev yapyor. Tanyeli'nin, yayınlanmış üç kitabı ve 100'den fazla makalesi bulunuyor. Uğur Tanyeli'nin çalışmaları özellikle "Osmanly Mimarlığı ve Modernleşme Dönemi Türkiye'si" üzerinde yoğunlaşıyor. Tanyeli, 1989 yılından bu yana Arredamento Mimarlık Dergisi'nin yayın koordinatörlüğünü de yürütüyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/osmanli-bankasi-muzesinde-galata-hikayeleri-anlatiliyor-pera-mimarisinin-dogumu-ve-olumu_29519.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!