Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Platform’da Normalizasyon Sürüyor

‘Normalizasyon / Makulleştirme’ programının üçüncü ayağı, etkinlikler, konferanslar ve yeni bir sergiyle Platform Garanti Güncel Sanat Merke

NTV-MSNBC

Sergiler

Platform’da Normalizasyon Sürüyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Mart 2005
BİTİŞ TARİHİ: 23 Nisan 2005
+ Ajandama Ekle

b>‘Normalizasyon / Makulleştirme’ programının üçüncü ayağı, etkinlikler, konferanslar ve yeni bir sergiyle Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde 10 Mart - 23 Nisan 2005 tarihleri arasında yapılıyor.

European Cultural Foundation tarafından desteklenen ‘Normalizasyon / Makulleştirme’ programı çerçevesinde gerçekleştirilen ve Ekim 2004’te başlayan süreç sergisinin üçüncü ayağı, etkinlikler, konferanslar ve yeni bir sergiyle Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde devam ediyor.

Normalizasyon/makulleştirme kavramlarının değişik anlamlarına, kullanımlarına, tezahürlerine, bugünkü politik ve sosyal çıkarımlarına odaklanan programın sergi bölümünde, tema üzerine hazırlanan veya varsayılan eğilimleri telaffuz eden bir grup iş yer alıyor.

10 Mart - 23 Nisan 2005 tarihleri arasında yapılacak sergi ve etkinliklere katılacak sanatçılar arasında Yael Bartana, Mark Leckey, Aydan Murtezaoğlu, Phil Collins, Roman Ondak, Solmaz Shahbazi, Jalal Toufic, Wael Shawky, Haluk Akakçe, Can Altay, Yetkin Başarır, Osman Bozkurt, Cevdet Erek, Köken Ergun, Esra Ersen, Leyla Gediz, Hatice Güleryüz, Gülsün Karamustafa, Erkan Özgen, Şener Özmen, Neriman Polat, Bülent Şangar ve Seçil Yersel yer alıyor. Rooseum, Malmö (İsveç) ve WHW, Zagrep (Hırvatistan) ile aynı anda gerçekleştirilen program için ortak bir yayın hazırlanacak.

Normalizasyon/makulleştirme terimlerinin muğlak doğası küratörün belirleyeceği tek yönlü bir bakışı imkansız kılıyor. Sergide yer alan işler, sundukları farklı perspektiflerle bir denge kursa bile, küratör temayla yüzleşme sorumluluğunu taşıyor.

Normalizasyon/makulleştirme’den söz açmak birçok çağrışımı da beraberinde getiriyor: Bir geçişi, adaptasyonu ve dönüşümü işaret eden Avrupa Birliği süreci; veya tam tersi ve normal olma arzusu, “Kurtuluş ve bağımsızlık umudu. Ne kahramanların ne kurbanların olmadığı normal bir hayata dair umut.”*

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/platformda-normalizasyon-suruyor_23810.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!