Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Platform'da "Vur ve Kaç"

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Vur ve Kaç adını taşıyan ve sanat müdahalelerinden oluşan bir performans programına ev sahipliği yapmaya haz

yapitr/Murat Uymuşlar

Diğer

Platform'da "Vur ve Kaç"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Haziran 2004
BİTİŞ TARİHİ: 24 Temmuz 2004
+ Ajandama Ekle

b>Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Vur ve Kaç adını taşıyan ve sanat müdahalelerinden oluşan bir performans programına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Küratörlüğünü Thomas Peutz ve Una Henry'nin, yapım sorumluluğunu Platform ve SMART Project Space'in üstlendiği program, 23 Haziran'da başlayacak ve 4 hafta sürecek. Program kapsamındaki tüm etkinliklerin yeri ve saati, www.platform.garanti.com.tr adresinden öğrenilebiliyor ve link aracılığıyla performanslar canlı takip edilebiliyor.

Vur ve Kaç, İstanbul'un, Avrupa ile Asya arasındaki köprü konumuna benzer şekilde, kültürel farklılıkları birbirine bağlayan bir yapı oluşturmasına odaklı diyalog başlatmayı amaçlıyor. Katılan sanatçılar, program boyunca yalnız Platform'da değil, başka mekanlarda ve İstanbul sokaklarında da konferans ve performanslar gerçekleştirecek.

Tartışma başlatmak üzere düşünmek için yoğun dürtüler sunan kısa ve öz anlardan oluşan Vur ve Kaç için, İngiliz sanatçı Dan Shipsides Platform'a bir giriş daha inşa edecek. İsteyen ziyaretçi, galeriye iki farklı eğimdeki rampaya tırmanarak girebilecek. Galeriye adım attıktan sonra ise Debora Warner ve Susan Philipz'in eserlerinin aralıksız devam eden sesi mekanı dolduracak.

1 Temmuz Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirecek performansta, Mustafa Kaplan, Naz Erayda ve Nadi Güler düzenli buluşmalarında yaptıkları sohbetlerdeki çatışmaları sözel boyuttan fiziksel boyuta taşımayı deneyecek. Üçlü, performansta, "insanın yerini bulması/bulamaması", "sürekli yer değiştirmek" ve "gitmeyi ertelemek" gibi kavramlar üzerine düşünecek.

En ilgi çekici performanslardan birini de Fabienne Audeoud sunacak. Sanatçı, "You can't uplift the poor by telling them to be rich" (fakirleri, zengin olmalarını söyleyerek sevindiremezsiniz) adlı 20 dakikalık ses performansını, yalnız başına oturup, büyük bir keder içinde yas tutuyormuşçasına sesi çıkmayıncaya kadar gerçekleştirecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/platformda-vur-ve-kac_13486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!