Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Royal Academy of Arts’da Mimarlık Söyleşileri

Mimarlık Söyleşileri / Royal Academy of Arts

yapi.com.tr

Toplantılar

Royal Academy of Arts’da Mimarlık Söyleşileri St. Paul Katedrali
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Şubat 2007
BİTİŞ TARİHİ: 14 Mayıs 2007
YER: Londra, İngiltere
DÜZENLEYEN: Royal Academy of Arts
DİĞER BİLGİLER: T: 44 020 7300 5839 F: 44 020 7300 8071
+ Ajandama Ekle



























Royal Academy of Arts, Londra’nın mimarisine imzasını atmış ünlü mimarları ve onların binalarını inceleyeceği "Londra'yı İnşa Edenler" üst başlıklı Mimarlık Söyleşileri’ne 12 Şubat'ta başlıyor. SMC Group Plc.’in sponsorluğunu yaptığı ve dört ay boyunca devam edecek söyleşi serisinin programı aşağıdaki gibidir:

12 Şubat 2007: Sir Christopher Wren
Sir Christopher Wren’nın St Paul Katedrali Londra’nın ufuk çizgisini sonsuza kadar değiştiren binalardan biri oldu. 1666’daki büyük Londra yangınından sonra inşa edilen katedralin dışında Wren, dini içerikteki tasarımları ile 17.yüzyılın dini, ekonomik ve politik değişiminde önemli bir yere sahiptir. Wren'ın biyografisini yazan Adrian Tinniswood, mimarı yukarıdaki dinamikler çerçevesinde inceleyecek.

12 Mart 2007: Robert Adam
Adam Klasik mimariyi 18.yüzyıl Londra’sına yansıtan en önemli mimarlardan olmuştur. Portland Place ve Adelphi, onun zamanında yeniden şekillenmiş ve yine Adam, Fitzroy Square’daki evleri tasarlayan isim olmuştur. Mimarlık tarihçisi Alistair Rowan, Adam'ın kariyerini, yaratıcı tasarımları ve spekülatif girişimleri çerçevesinden anlatacak.

Parlamento Binası



























2 Nisan 2007: John Nash
Pitoresk konseptle, Napolyon Paris’inden de etkilenerek Nash, St. James ve Regent Street gibi iki büyük parkı muhteşem bir tasarım ile birleştirmiştir. Nash’in mimarlığa olan katkılarını Cambridge Üniversitesi'nden David Watkin anlatacak.

30 Nisan 2007: Sir Charles Barry RA
Londra’nın tanık olduğu birçok sosyal etkinlik Barry’nin imzasını taşıyan tasarımların etrafında gerçekleşmiştir. Trafalgar Meydanı'ndaki halk etkinliklerinden Parlamento Binası’na kadar, çoğu zaman İngiliz toplumunun kaderinin belirlendiği binaların çoğu Barry’nin eserleridir. Barry'nin kariyerini ve Royal Academy ile olan bağlantılarını mimarlık eleştirmeni Jeremy Melvin anlatacak.

14 Mayıs 2007: Sir George Gilbert Scott RA
Scott, Gotik mimarinin yeniden yükselişi sırasında bu mimari harekete teknolojik yenilikleri de eklemiştir. 19. yüzyılda gittikçe büyüyen mühendislik altyapısına mimari bir yüz kazandırmayı başarmakta oldukça payı olan Scott’ın eserleri arasında St Pancras İstasyonu ve Whitehall bulunmaktadır. Scott'ın eserleri ile ilgili çok çeşitli çalışmaları bulunan Mimarlık tarihçisi Gavin Stamp, son söyleşinin konuşmacısı olacak.

Trafalgar Meydanı



























http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/royal-academy-of-artsda-mimarlik-soylesileri_51309.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!