Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Seydi Murat Koç'tan “Sıçramalar”

Seydi Murat Koç “Sıçramalar” adını verdiği 8. kişisel sergisini ES KONSEPT’te 15 Ocak’ta açıyor. 15 çalışmanın yer alacağı seri 15 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında izlenebilecek.

yapi.com.tr

Sergiler

Seydi Murat Koç'tan “Sıçramalar”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Ocak 2009
BİTİŞ TARİHİ: 4 Şubat 2009
YER: ES KONSEPT, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: ES KONSEPT
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 356 94 68 E: info@eskonsept.com
+ Ajandama Ekle


Seydi Murat Koç “Sıçramalar” adını verdiği 8. kişisel sergisini ES KONSEPT’te 15 Ocak’ta açıyor. 15 çalışmanın yer alacağı seri 15 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında izlenebilecek.

Sanatçı Sıçramalar serisinde hem farklı, hareketli tuval yapısı ile, hem de yapım aşamalarında ortaya konan çeşitli teknikler ile seçilen konseptle büyük bir uyum gösteriyor. Dikey dikdörtgen ve alt kısmı dışa doğru kıvrılan tuval yapısını, gerçekçi bir anlatımı da olan “sıçrayan” figürleri ile bütünleşiyor. Tuval üzerinde, ortada dikey konumlanan figürlerde sanatçı, konunun daha da anlaşılabilir olması için biçimsel olarak gerçekçi bir çizgi kullanılıyor. Resimlerin arka planında ise Seydi Murat Koç akıtma ve 'sıçratma' tekniklerini uyguluyor.

Sıçrayan figürler ile arka plandaki hareket arasında dikkatimizi çeken bir diğer önemli unsur da; sanatçının kullandığı yine özgün linolyum baskılardır. Sanatçı, her ne kadar bu tekniği kararlı çalışmaları olan resimlerinde uzun bir süredir kullansa da,  bu seride kendine özgü figür anlayışını hem konsept hem de fon bağlamında biraz daha farklı olarak bizlere sunmaktadır.


Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Anasanat  dalından 2002 yılında mezun olan Seydi Murat Koç, 2006 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı aynı zamanda Doğuş Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/seydi-murat-koctan-sicramalar_65715.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!