Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Nükleerde Ana Kriter 'En Az...

Sinop'ta Nükleersiz Yaşam Şenliği

"Nükleersiz Yaşam Şenliği"

bianet.org

Buluşmalar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Temmuz 2006
BİTİŞ TARİHİ: 23 Temmuz 2006
YER: Sinop
DÜZENLEYEN: Nükleer Karşıtı Platform
+ Ajandama Ekle

b>Nükleer Karşıtı Platform'un (NKP) düzenlediği, "Nükleersiz Yaşam Şenliği" Sinop'ta yapılıyor.

Etkinlikte "Nükleer Santral İstemiyoruz" başlıklı imza kampanyası kapsamında toplanan imzaların yer aldığı serginin yanı sıra fotoğraf, karikatür sergileri, çeşitli grupların açtığı stantlar, konserler, şiir dinletileri, tiyatro oyunu gösterimi, forum ve paneller yer alıyor.

Şenlik süresince Ressam Taner Güven ve arkadaşları NKP ofisinin önünde tablo yapacaklar ve tablolar Nükleer Karşıtı Platforma bağışlanacak. BİA fotoğrafları yayınlanan Özcan Yurdalan, çocuklar için Nükleer Karşıtı Platform'un Sinop ofisi önünde fotoğraf atölyesi oluşturacaklar.

Pazartesi: Fuat Saka konseri
Etkinlikler, 17 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00'de Atatürk Anıtı Çevresi'nde Avukat Yalçın Oğuz'un yapacağı açılış konuşması ile başlayacak. Standlar ve sergilerin açılışının ardından aynı gün saat 20.00'den itibaren yerel sanatçılar ve Fuat Saka'nın konseri gerçekleştirilecek. Belediye konser alanında gerçekleştirilecek olan konserler arasında Sinop Sanat Tiyatrosu'nun "Nükleerle Evleniyorum" oyunu sahnelenecek.

Salı: Forum
Şenlik, ikinci gün saat 17.00-20.00 arasında "Nasıl Bir Sinop İstiyoruz" başlıklı Taka Cafe'de gerçekleştirilecek olan forumla devam edecek. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Yılmazer, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Konukman ve Dr. Okan Alpar'ın konuşmacı olarak katılacağı forumun ardından Belediye Konser Alanı'nda Vardiya Müzik Grubu'nun konseri ve "Dina K'aK'i" isimli Kazım Koyuncu belgeseli sunulacak.

Çarşamba: Sabahattin Ali'yi anma
Üçüncü gün, 19 Temmuz Çarşamba 17.00-20.00 saatleri arasında "Sabahattin Ali'yi Anma Etkinliği ve Şiir Dinletisi" gerçekleştirilecek.

Perşembe: Bilgilenme
Şenlik kapsamında 20 Temmuz Perşembe günü Taka Bar'da yine 17.00-20.00 saatleri arasında "Bilgilendirme ve Birlikte Değerlendirme" toplantısı gerçekleştirilecek. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Ali Osman Karababa ve AKÇEP Sekreteri Oktay Demirkan'ın konuşmacı olarak katılacağı bu panelde "enerjide seçenekler, enerji üretimi ve çevre, temiz enerji kaynakları" konuları ele alınacak.

Cuma: Çernobil Dersleri
Sinop Çernobil Olmayacak konulu görsel sunum ise 21 Temmuz Cuma güne Taka Cafe'de gerçekleştirilecek. Git Dergisi'nden Timur Danış, Greenpeace'den Hilal Atıcı'nın hazırladığı sunuma, Seyyah Çalgıcı Kemal Çokşen ve orkestrası da ara müzik bölümüyle renk katacak.

Cumartesi: Panel, Helesa, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar
Şenliğin altıncı gününde (22 Temmuz Cumartesi) 17.00-20.00 saatleri arasında "Niçin Nükleer Santral Kurulmak İsteniyor?" konulu panel Taka Cafe'de düzenlenecek. ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. İnci Gökmen, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Cengiz Göltaş, Mersin Üniversitesi Araştırma Görevlisi Deniz Ayas, Bergama Köylüleri Sözcüsü Oktay Konyar'ın konuşmacı olarak katılacağı panel kapsamında Ekonomist Oya Koca tarafından da görsel sunum gerçekleştirilecek.

Akşam saat 20.00'den itibaren de Helesa Grubu, Bulutsuzluk Özlemi ve Moğollar'ın Atatürk Anıtı Çevresi'nde konserleri yapılacak.

Şenlik, 23 Temmuz Pazar günü yapılacak basın açıklaması ve sergilerin kapanışıyla tamamlanacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/sinopta-nukleersiz-yasam-senligi_47049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!