Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Mimarlar Unvanını Geri Aldı

"Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980"

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Başkent Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” sergisi, Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) ziyaretçilerini bekliyor.

yapi.com.tr

Sergiler

"Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Kasım 2014
BİTİŞ TARİHİ: 15 Aralık 2014
YER: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kızılay
ŞEHİR: Ankara
DÜZENLEYEN:

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Başkent Üniversitesi işbirliğinde

DİĞER BİLGİLER:

A: Selanik Caddesi No:41/14 Kat:6 Kızılay, Ankara
T: (312) 425 17 51; (312) 417 75 65
F: (312) 425 38 53
E: info@cagdassanatmerkezi.com

+ Ajandama Ekle

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), TÜBİTAK’ın desteğiyle Ankara’nın 1930 -1980 yılları arasındaki sivil mimari kültür mirasını gözler önüne seriyor.

VEKAM’ın, “Ankara’da 1930 -1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi” kapsamında Başkent Üniversitesi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar, “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergiyle meraklıların ilgisine sunulacak.

Araştırma merkezinin 2012 yılından bu yana tartışma programları ve çeşitli yayınlarla desteklediği proje kapsamında açılacak sergi, 29 Kasım Cumartesi günü saat 17:00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açılacak.

Üç yıl boyunca yürütülen çalışmayla önce Ulus, ardından Kızılay ve son olarak Kavaklıdere’de Ankara’nın sivil mimari belleğini oluşturan yaklaşık 300 yapı tespit edilerek, her biri tek tek belgelendi. Sergide, proje ekibi tarafından belirlenen 120 yapı; posterler, kartlar, detay posterler ve kartpostallar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Sergiyi ziyaret edenler, yapıların bir kısmının maketleri ve gezi rotalarının belirlendiği haritanın yanı sıra kullanıcılarla yapılan sözlü görüşmeleri dinleme olanağı bulacak. Ankara sevdalıları ve araştırmacılarıyla mimarlık kuramı ve tarihiyle uğraşan, koruma alanında faaliyet gösteren akademisyen ve uygulamacıları da yakından ilgilendiren sergi, kentin 50 yıllık döneminde yapılan ancak bugün göz ardı edilen konut yapılarına dikkat çekiyor. Sergi, yapıların ve mimarlarının bilinirliğinin artmasının yanı sıra, kullanıcıları aracılığıyla yeniden üretim süreçlerinin paylaşılmasını da amaçlıyor.

“Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” sergisi, 15 Aralık 2014 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.


VEKAM hakkında:
Başkent Ankara ve çevresiyle ilgili araştırmaların yürütüldüğü Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), bilim, kültür ve sanat dünyasına hizmet amacıyla 1994 yılında kuruldu. VEKAM bünyesinde, Vehbi Koç’un hayatına ait belgelere dayanarak gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra Ankara ve çevresinin kültürel mirasının, tarihinin ve ekonomisinin araştırılması, belgelenmesi ve korunmasına yönelik akademik çalışmalar yürütmektedir. VEKAM ayrıca Ankara ve çevresi ile ilgili kitap, tez, makale ve süreli yayınlardan oluşan kapsamlı uzmanlık kütüphanesi ve zengin arşiviyle her yaştan araştırmacıya hizmet sunmaktadır. Ankara konusunda dünya çapında bir başvuru kaynağı olmak VEKAM’ın öncelikli hedefleri arasında yer alırken, VEKAM Yayınları da her geçen gün zenginleşen bir kaynak oluşturmaktadır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/sivil-mimari-bellek-ankara-1930-1980_126623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!