Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Süha Derbent’ten İki Ayrı Sergi

Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Süha Derbent, iki ayrı sergi ile sanatseverlerle buluştu.Süha Derbent’in biri Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi’nde (Vah

NTV-MSNBC

Sergiler

Süha Derbent’ten İki Ayrı Sergi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Mayıs 2004
BİTİŞ TARİHİ: 4 Haziran 2004
+ Ajandama Ekle

b>Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Süha Derbent, iki ayrı sergi ile sanatseverlerle buluştu.Süha Derbent’in biri Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi’nde (Vahşi Yaşam), diğeri ise Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’ndeki (Kedilerin Dünyası) fotoğraf sergileri 8 Mayıs Cumartesi günü açıldı.

Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi, 8 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında, hayvan davranışları üzerine fotograf çalışmalarıyla tanınan Süha Derbent’in ‘Vahşi Yaşam’ isimli sergisine yer vermekte.
8 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de yapılan bir kokteyl ile açılan sergide kaplan, aslan, leopar, çita gibi büyük kedilerin görüntüleri yer alıyor. Sergi, hayvanların yaşadıkları coğrafyaya uygun davranış görüntüleri üzerine yaklaşık 8 yıldır çalışmalar yapan Süha Derbent’in Hindistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Zimbabwe, Kenya ve Botswana’da çektiği fotograflardan oluşuyor.
Nikon Türkiye Temsilcisi Karfo - Karacasulu ve Emirates Havayolları katkılarıyla gerçekleşen sergi 4 Haziran Cuma gününe kadar izlenebilecek.


KEDİLERİN DÜNYASI
Türkiye’nin ilk tematik alışveriş merkezi Tepe Nautilus, Süha Derbent’in ‘Kedilerin Dünyası’ isimli sergisine 08 - 31 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.
Sergide yer alan fotoğraflar; vahşi kedilerin yaşadıkları coğrafyaya göre şekillenen davranışları üzerine 8 yıldır çalışmalar yapan Süha Derbent’in, Hindistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Zimbabwe, Kenya, Namibya ve Botswana’da yaptığı çalışmalardan oluşuyor.
Şimdiye kadar yeryüzünde yaşayan 4 büyük kediyi görüntüleyen Derbent, çalışmaları ile soyu tehlikede olan bu türlerin, doğanın bizler kadar önemli bir parçası olduğunu ve gelecek nesillere eksilmeden aktarılması gerektiğini vurgulamaya çalışıyor. Bunun yanısıra doğanın mükemmel sistemi içerisinde her bir vahşi kedinin biz insanlar tarafından örnek alınması gereken davranışları olduğunu hatırlatıyor.












KARADA VE DENİZLERDEKİ YAŞAMA SAYGI
Sergiye ev sahipliği yapan Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Hakan Kurun ise, bütün canlıların kendi ekolojilerinin yanısıra, global boyuttaki bir doğal dengenin ayrılmaz parçaları olduğunu düşünüyor. Tepe Nautilus’un konseptinden hareketle denizlerdeki yaşamın korunması konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını; denizlerde başlayan ve karaya nüfuz eden yaşamın, her noktada korunmasının çok önemli olduğunu belirtiyor.

Tepe Nautilus’un haftalık 250.000 ziyaretçi kapasitesiyle korumanın ilk adımı olan farkındalık yaratma aşamasında önemli bir görevi yerine getireceğini söyleyen Kurun, “Süha Derbent ile böyle bir sergi için işbirliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu muhteşem hayvanları gören her ziyaretçimiz, onların dünyadaki hayat için taşıdıkları önemi daha da iyi farkedecek. Karadaki vahşi hayatın sürdürülmesi denizlerin de yaşamasını sağlıyor. Denizlerdeki ve karadaki vahşi yaşamın korunması, bir bütün olarak ele alınmalı, çünkü denizlerdeki hayata yönelik tehditler karadan geliyor” şeklinde konuştu.
Ayrıntılı bilgi için www.suhaderbent.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/suha-derbentten-iki-ayri-sergi_11624.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!