Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk ve Alman İçmimarları İstanbul'da Buluşuyor

"Türk İçmimarisinin Avrupa Birliği Sürecine Girerken Katacağı Değerler ve İçmimaride Tasarımın Geleceği" / Alman İçmimarlar Birliği BDIA ve TMMOB İçmimarlar Odası

yapi.com.tr

Diğer

Türk ve Alman İçmimarları İstanbul'da Buluşuyor Geçen yıl yapılan etkinlikten bir görüntü.
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Nisan 2007
BİTİŞ TARİHİ: 4 Mayıs 2007
DÜZENLEYEN: Alman İçmimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) - TMMOB İçmimarlar Odası
DİĞER BİLGİLER: BDIA Türkiye Temsilcisi Nur Sema Öztürk T: (0216) 449 17 75 E: nursema@monofis.com
+ Ajandama Ekle

b>"Türk İçmimarisinin Avrupa Birliği Sürecine Girerken Katacağı Değerler ve İçmimaride Tasarımın Geleceği" başlıklı workshoplar, Türk ve Alman içmimarları buluşturuyor. Alman İçmimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) ve TMMOB İçmimarlar Odası tarafından organize edilecek olan etkinlik, İstanbul'da gerçekleşecek.

2003 yılından itibaren iki ülke arasında gelenekselleşmiş olan sözkonusu workshop -sergi-seminerlerin en büyüğü bu yıl gerçekleşiyor. Etkinlik çerçevesinde Almanya'dan aralarında BDIA- Alman İçmimarlar Birliği Başkanı, üyeleri, akustik tasarımlarıyla ünlü Gerd Danner ve ünlü mobilya ve aydınlatma tasarımcısı Karsten Weigel ile mekanda ısı ve enerji uzmanı Martin Stohrer gibi ünlü içmimarlar ve tasarımcılar, akademisyenler, içmimari alanındaki firmalar ve medya mensuplarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik bir heyet ülkemizi ziyaret edecek.

Koleksiyon, Çanakçılar/Creavit, M&N Mimarlık A.Ş., Şişli Belediyesi gibi Türkiye'de içmimarinin kalkınmasına çabalayan kuruluşlar tarafından desteklenen etkinlik, 30 Nisan 2007 Pazartesi saat 10.00'da İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü'nde, Almanya İstanbul Başkonsolosu Matthias Ludwig Bogislav von Kummer, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baden-Württemberg Eyaleti Mimar ve Mühendisler Birliği İçmimarlar Odası Başkanı Brigite Banzof, BDIA 2. Başkanı Mr. Rudolf Shriker, TMMOB İçmimarlar Odası Başkanı Adil Öngel'in katılımıyla start alacak. Sözkonusu etkinlik, 2 Mayıs 2007 Çarşamba günü Koleksiyon Maslak Kampüs'de gerçekleşecek bir tanışma kokteyli ile devam edecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin içmimarlık bölümlerinde de gerçekleştirilecek olan workshoplarda her iki kültür içerisinde tasarımı etkileyen faktörler ele alınacak ve içmimaride tasarımın geleceğinin önünü açıcak konularla ilgili çalışmalar yapılacak.

3 gün boyunca Üniversiteler bünyesinde gerçekleştirilecek olan çalışmalar, 4 Mayıs 2007 Cuma günü ev tasarımı ve dekorasyon merkezi addresistanbul'da, sektörde isim yapmış değerli konukların da davet edileceği bir sergi ile son bulacak.

Alman İçmimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) ve TMMOB İçmimarlar Odası'nın ortaklaşa düzenlediği projeler, 21 Mayıs 2007 tarihinde Stutgard'da ''Türkiye'de İçmimarlık'' konulu sergi ile devam edecek. Sözkonusu sergiye aralarında Ali Doruk, Arif Özden, Atilla Kuzu, Cem İlhan, Tülin Hadi, Elif Özdemir, Ergün Karataş, Mustafa Öney, Murat Tabanlıoğlu, Mustafa Toner, Nursema Öztürk, Sinan Kafadar, Sinan Polvan, Tanju Özelgin ve Zeynep Fadıllıoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 15 kadar tasarımcının eserlerine yer verilecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/turk-ve-alman-icmimarlari-istanbulda-bulusuyor_53589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!