Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uluslararası Mimarlık Yayınları Sergisi 'ARCHIZINES'

Şehrin mimari odaklı yeni etkinlik ve sergi alanı It’s Open, 20 farklı şehirden toplam 100 mimarlık dergisini ağırlayacak.

yapi.com.tr

Sergiler

Uluslararası Mimarlık Yayınları Sergisi 'ARCHIZINES'
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Kasım 2013
BİTİŞ TARİHİ: 22 Kasım 2013
YER: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Eyüp
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

It's Istanbul tarafından, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle

ANA SPONSORLAR:

JOTUN

DİĞER BİLGİLER:

info@its-istanbul.com

+ Ajandama Ekle

Mimarlıkla ilgili dünyanın farklı ülkelerinde yayınlanan yeni fanzinleri, gazeteleri ve dergileri bir araya getirerek, mevcut mimarlık basınına alternatif sunan, küratörlüğünü Elias Redstone’nun üstlendiği ARCHIZINES sergisi, 4-22 Kasım 2013  tarihleri arasında ilk defa İstanbul’da olacak. It’s Istanbul tarafından, JOTUN’un sponsorluğunda İstanbul’a getirilen gezici sergi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'ndeki It’s Open mekânında ziyaret edilebilecek. Sergi kapsamında Avrupa, Amerika başta olmak üzere Çin, Tanzanya, Şili gibi 20 farklı ülkeden 100 özel yayın sergilenecek.

ArchizinesArchizines BratislavaIt’s Open’ın ilk uluslararası projesi olma özelliğini taşıyan etkinlik kapsamında, sergide yer alan dergilerin editörlerinin katılımlarıyla atölye çalışmaları ve konuşmalar da gerçekleştirilecek.

Program detayları için tıklayınız

ArchizinesArchizines DublinARCHIZINES hakkında:

Bağımsız ve alternatif yayıncılığı bir mimari yorum, eleştiri ve araştırma alanı olarak gören ARCHIZINES; fotoğraf, illüstrasyon ve tasarım alanlarına yeni bir bakış önerisinde bulunur ve bu özgün içeriğiyle yayıncılığı yaratıcı bir platform olarak desteklemekte. 2000’lerden bu yana içerik ve biçimde çeşitlenerek en iyi basımları içeren, giderek genişleyen arşivi ile büyümeye devam eden ARCHIZINES; bu uluslararası yayınları mimarlar, tasarımcılar, eleştirmenler, fotoğrafçılar ve içinde yaşadığımız mekân ve binaları tartışmakla ilgilenen herkes için önemli bir kaynak olarak bir araya getiriyor.

Sergide yer alan yayınlar, biçim ve içerik itibariyle farklılık gösterse de, kullandığımız mimari alanları basılı olarak belgeleme ve tartışma konusunda ortak bir paydada birleşiyor. Bu yayınlar mimari söyleme, genelde radikal ve önemli katkılarda bulunurken, dijital çağda basılı malzemeye karşı hâlâ var olan artık duyguların kanıtı olma niteliğini de taşıyor.

2011 yılında Londra, Architectural Association'da gerçekleşen ilk gösteriminden bu yana Barselona, Berlin, Sidney, Bunlin, New York, Osaka ve Tokyo'nun da aralarında yer aldığı 20 farklı mekâna konuk olan ARCHIZINES, bu süre zarfında 60 olan yayın sayısını 100’e çıkardı. Sergide; Pin-Up Magazine, Volume, Apartamento gibi uluslararası üne sahip yayınların yanı sıra, Index Newspaper (Portekiz) gibi nadir bulunan ya da Amerikan-Japon Journal Draftery gibi sıradışı mimari çizimlere odaklanan yayınlara da rastlamak mümkün.

Victoria ve Albert Müzesi, Ulusal Sanat Kütüphanesi daimi koleksiyonda yer alan ARCHIZINES koleksiyonunun tamamına buradan  ulaşılabilir.

Elias Redstone hakkında:

Bağımsız küratör, editör ve danışman Elias Redstone; ARCHIZINES’ın kurucusu ve küratörü olmakla birlikte, London Architecture Diary’de yazı işleri müdürlüğü ve New York Times T Magazine’in Design Blog’unda köşe yazarlığı görevlerini sürdürmektedir.

It’s Istanbul ve It's Open hakkında:

It’s Istanbul, evrensel kültürel miras ile yerel bilgi arasında dinamik etkileşim bağı sağlayan bir platformudur. Şehre dair yaratıcı fikirler için bir katalizör görevi görür. Platform, 2009 yılında hayata geçmiş ve kendini terkedilmiş ya da neredeyse hiç kullanılmamış mekânlarda kültürel etkinlikler ve sergiler düzenlemeye adamıştır.

It's Istanbul'un etkinlik ve sergileme alanı projesi olan It's Open, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle gerçekleşmektedir. Geri dönüştürülmüş, yeniden kullanıma kazandırılmış üç konteynerde faaliyet gösterir; bu hâli ile şehrin hızlı ve değişken karakterinin bir parçasıdır. It's Open; güncel sanat, kentleşme ve mimariye odaklanarak şehirdeki dönüşümü kayıt altına almaya çalışan bir platformdur; bu konular hakkında düşünen ve üreten insanları bir araya getirerek yeni fikir ve perspektiflerin peşine düşer. Sergiler, atölyeler, film gösterimleri, multi-medya performansları, panel ve söyleşiler, konserler aracılığıyla şehrin güncel ve kültürel nabzını tutmaktadır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/uluslararasi-mimarlik-yayinlari-sergisi-archizines_113841.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!