Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Urban Series Vol.1

Macar Kültür Merkezi, 27-29 Mart 2015 tarihlerinde "Urban Series" başlıklı konferans ve workshop dizisinin ilkine ev sahipliği yapacak

yapi.com.tr

Toplantılar

Urban Series Vol.1
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27 Mart 2015
BİTİŞ TARİHİ: 29 Mart 2015
YER: Macar Kültür Merkezi, Beyoglu
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Macar Kültür Merkezi

WEB ADRESİ:

http://urbanseries.org

 

DİĞER BİLGİLER:

A: İstiklal Cad. No: 213, Beyoğlu 
T: (212) 243 82 88 
E: urbanseries.istanbul@gmail.com

+ Ajandama Ekle

Macar Kültür Merkezi, 27-29 Mart 2015 tarihlerinde "Urban Series" başlıklı konferans ve workshop dizisinin ilkine ev sahipliği yapacak.

27 Mart Cuma 
Mimaride geri dönüşüm 
Levente Polyák (Contemporary Architecture Center), Gábor Szohr (Ujirany Landscape Architect), Júlia Oravecz (Open! Festival)

28 Mart Cumartesi
Büyük şehirlerdeki küçük topluluklar
Zsófia Szonja Illés (Collective Plants), Gábor Szohr (Ujirany Landscape Architect), Balázs Szollossy (Valyo – City&River Association)

29 Mart Pazar
Yaşanabilir bir çevre için tasarım
Samu Szemerey (Design Terminal,Contemporary Architecture Center), Janka Csernák & Anna Baróthy (S’39 Hybrid Design Manufacture), Anna Göttler, Éva Tornyánszki, Júlia Oravecz (Kulturgorilla)

Sunumlar (İngilizce) | Her gün 12:00-14:00
Atölye çalışmaları | Her gün 14:00-19:00

Giriş ücretsiz.


Konferans, workshop ve sanatı birleştiren Urban Series’in davet metninde şu bilgiler yer alıyor:

Kentsel dönüşüm ve şehircilik, günümüzde birçok sanat eserine de ilham vermektedir. Şehircilik uzmanların konuştukları fenomenler, sanatçıların da ilgisini çeker, onları problematik bulur ya da en azından madde olarak kullanır. Tasarım – çoğunlukla uygulanmış bir şekilde – doğal olarak yeni bakış açıların peşinde, bu yüzden tasarımcılar da yeni şehir hayatıyla derinden ilgilenmektedir. Bu tesadüfleri düşünerek etkinliğin düzenleyicisi, kendisi de aktivist ve sokak sanatçısı olan Füsun İpek kentsel dönüşümle ilgilenen tüm grupları bir araya çağırma isteğine ulaştı.

Urban Series’in temel amacı, yaratıcı insanların beraber düşünebilecek ve çalışabilecek, sanat, bilim ve ülkeler arasındaki sınırları aşan uluslararası bir düşünce merkezi oluşturmasıdır. Bizi birleştiren ana fikir: bir şehri nasıl daha iyi bir yer yapabiliriz?

Bilimsel tarafı da olduğu için Urban Series’e konferans da denebilir, ama bütün konuları yalnızca göstermek değil, tartışmak da istediğimiz için öğleden sonraları ziyaretçilerle beraber workshoplar yapılacak. Bu anlamda sunum ve workshoplar eşittir: sunucu ve ziyaretçileri bir araya getirerek 21. yüyzılın kent fenomeni hakkında birlikte düşünmelerini sağlar.

Urban Series’in her etabında birer sergi de düzenlenecektir. Sergi sadece çalışma süslü bir çerçeve içerisinde olması için değil, gerçek bir çevre yapmak amacıyla düzenlenir. Sanat eserlerinin çoğu sessiz, ama yine Urban Series’in önemli katılımcılarıdır: ziyaretçilere yol açar, daha derin düşünmeye fırsat sağlar.

22 Nisan Dünya Gününe bağlı olarak Urban Series Vol. 01’in temel kuratör konsepti, geri dönüşümdür. Ziyaretçilerin üç gün boyunca geri dönüşüm ve yeniden düşünmenin geniş alanında 10 Macar katılımcının sunumlarını dinleme, birlikte düşünme ve yeni şeyler yaratma fırsatı olacak. Mimarlik zaten alanları yeniden düşünmenin sanatı; bu yüzden bu sefer katılımcıların çoğu mimar ya da urbanist olacak, ama tasarım gibi yakın sektörlerde çalışanlar da gelecek.

2015’te toplam dört Urban Series etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. Etkinliklerin kuratör konsepti aynı kalıp ayrı ayrı konulara odaklanacağız:

21-23 Mayıs 2015 - Spor
18-20 Eylül 2015 - Kentsel sanat
6-8 Kasım 2015 - Tasarım

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/urban-series-vol-1_129573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!