Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı

Mimarlık ve yapı sektörü profesyonelleri tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran'da, sürdürülebilir mimarlık ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda bir araya gelecek

yapi.com.tr

Toplantılar

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 5 Haziran 2015
YER: Lazzoni Hotel
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Ekoyapı Dergisi

WEB ADRESİ:

http://www.yesilrapido.com

+ Ajandama Ekle

‘Yeşil binalar konusunda farkındalığı artırmak’ hedefiyle Ekoyapı Dergisi tarafından düzenlenen etkinlik, sürdürülebilir mimarlık ve kentsel tasarımın dünyadaki önemli örneklerine imza atan mimarları ve şehir plancılarını ağırlayacak. 

Ekoyapı - Ekolojik Yapı ve Yerleşimler Dergisi'nin sosyal sorumluluk projesi olarak bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen Yeşil Rapido LEED Eğitimleri, Dünya Çevre Günü’ne özel olarak kapsamını genişletiyor ve ‘sürdürülebilirlik’ kavramının mimari bakış açısıyla masaya yatırılacağı “Yeşil Binalar ve Ötesi” başlıklı konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yeşil binalar konusunda farkındalığı artırma hedefiyle 5 Haziran 2015 Cuma günü İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleşecek etkinlikte, Studio Libeskind direktörü mimar Yama Karim, sürdürülebilirlik merkezli mimarlık pratiğiyle RIBA Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen Behnisch Architekten kurucusu mimar Stefan Behnish, ekolojik yaşam alanı oluşturma ve restorasyonu ile yeşil altyapı planlaması, saha tasarımı ve yönetimi üzerine 30 yıllık bir deneyime sahip dünyaca ünlü ekolojist Gary Grant gibi, sürdürülebilir mimarlık ve kentsel tasarımın dünya çapındaki önemli isimlerini ağırlayacak.

Yama Karim, Stefan Behnish ve Gary Grant'in, sürdürülebilir yapı ve yerleşimler hakkındaki birikimlerini, hayata geçirdikleri proje ve uygulamaları üzerinden paylaşacakları konuşmaların ardından, Gökhan Avcıoğlu, Bahadır Kul ve Bünyamin Derman “Yeşil Olmayan Bir Kentte Binalar Yeşil Olabilir mi? Yeşil Kalabilir mi?” başlıklı panelde bir araya gelecek.

Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşan yeşil binaların, plansız büyüyen, ormanları ve su havzaları yapılaşmaya açılan, altyapı sorunları olan, çevresel ve kültürel koşulların göz ardı edildiği kent kurgusundaki yalnızlığının tartışılacağı panelde, sürdürülebilir kentlerin gerekliliği ve önemi üzerinde durulacak. 

5 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinliğin öğlene kadarki ilk bölümü; Türkiye’nin önde gelen mimarlık, iç mimarlık ve mühendislik ofisleri ile inşaat ve gayrimenkul firmalarından özel davetle katılan 200 mimara verilecek Yeşil Bina Eğitimi’ni kapsıyor. “Yeşil Binalar ve Ötesi” başlığını taşıyan ve dışardan katılımcılara da açık olan 400 kişilik konferans ise öğleden sonra gerçekleşecek. 



Yeşil Rapido sponsorlu LEED Eğitimleri

Sürdürülebilir mimarlık konusunda farkındalığı artırmak, yeşil yapı üretiminde ihtiyaç duyulan ve sertifikalama sürecine katkı sağlayan malzeme ve uygulamaları tanıtmak amacını taşıyan Yeşil Rapido LEED Eğitimleri, sektöre daha fazla 'yeşil' düşünen mimar ve mühendis kazandırmaya yardımcı oluyor. İlk kez 2013 yılında gerçekleştirilen Yeşil Rapido etkinlikleri kapsamında malzeme ve bina üreticilerinin desteğiyle ücretsiz olarak verilen bu eğitimler sayesinde iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde bina üretiminde aktif görev alan 500 yapı sektörü profesyoneli LEED Eğitimi sertifikasına sahip oldu. Yeşil Rapido LEED Eğitimleri’ne mimar, mühendis, peyzaj mimarı, iç mimar, şehir plancısı gibi mesleki disiplinlerden profesyoneller katılabiliyor. Başvuruların mesleki kriterlere göre değerlendirilerek seçim yapıldığı organizasyonda, yeşil bina projelerinde görev alan ya da alacak olan kişilere öncelik tanınıyor.

Yeşil Rapido LEED Eğitimi ve “Yeşil Binalar ve Ötesi” konferansına katılmak isteyenler etkinlik sayfasındaki kayıt formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yesil-binalar-ve-otesi-konferansi_130854.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!