Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yüksek Yapılarda İnovatif Sismik Koruma Sistemleri

Maurer tarafından YEM organizasyonuyla düzenlenen konferansta, yüksek yapılarda mimari ve statik tasarım aşamasında göz önünde bulundurulması gereken noktalar, malzemenin yapıya güvenlik ve konfor anlamında sunduğu katkılarla birlikte incelenecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

Yüksek Yapılarda İnovatif Sismik Koruma Sistemleri
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Aralık 2017
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Maurer

WEB ADRESİ:

www.yemetkinlik.com

DİĞER BİLGİLER:

A: Yapı-Endüstri Merkezi - Yeşilçimen Sokak No: 12/430 Fulya, İstanbul
T: (212) 266 70 70

+ Ajandama Ekle

Çelik konstrüksiyon ve dinamik yapılardaki yüklerin kontrolü alanında dünya pazarı liderlerinden Maurer, tasarımda yenilikçi sismik enerji sönümleyici sistemlerin daha geniş bir uygulama alanına kavuşturulması amacıyla, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) organizasyonuyla “Yüksek Yapılarda İnovatif Sismik Koruma Sistemleri” başlıklı bir konferans düzenliyor.

14 Aralık 2017 Perşembe günü 09:00-15:30 saatleri arasında YEM’de gerçekleşecek konferansta, yüksek yapılar başta olmak üzere, deprem ve rüzgar yüklerinin baskın olduğu durumlarda, mimari ve statik tasarım aşamasında göz önünde bulundurulması gereken noktalar, malzemenin yapıya güvenlik ve konfor anlamında sunduğu katkılarla birlikte incelenecek.

Türkiye’nin sismik koruma sistemleri konusunda önde gelen uzmanlardan ODTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğurhan Akyüz, ODTÜ Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Dicleli ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Günel’in konuşmacı olarak katılacağı etkinliğe; Atina Ulusal Teknik Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Panagiotis Tsarali ile Maurer Group mühendislerinden, Teknik Satış Müdürü Oliver Benicke, Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Peter Huber ve AR-GE Bölümünden Dr. Emanuele Gandelli de sunumlarıyla katkıda bulunacak.

Bu etkinlik; Maurer Group tarafından, Kömür ve Çelik Araştırma Fonu’nun (Research Fund for Coal and Steel - RFCS) finansmanıyla gerçekleşen INNOSEIS projesi kapsamında düzenlenmektedir.


PROGRAM

09:00-09:30 Kayıt

09:30-09:45
Karşılama  

09:45-10:00 INNOSEIS Projesi

10:00-10:45 Türkiye ve Avrupa’da Damperler ile Yapılan Sismik Tasarımların Normatif Durumu 
Prof. Uğurhan Akyüz, ODTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi

10:45-11:00 Kahve Arası

11:00-11:45 Histeretik Damperler Kullanılarak Bina Yüksekliği Boyunca Sağlanan Üniform Enerji Dağılımı 
Prof. Dr. Murat Dicleli, ODTÜ Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı 

11:45-12:30
Yapılar ve Yanal Yükler
Prof. Dr. Mehmet Halis Günel, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

12:30-13:15 Öğle Yemeği Arası

13:15-14:00
İki Farklı Innoseis Sisteminin Yapısal Uygulaması
Panagiotis Tsaralis, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi  

14:00-14:45
Yapılar için Modern Çelik Histeretik Damperler
Dr. Emanuele Gandelli,  Maurer AG AR-GE Mühendisi

14:45-15:30
Yapılar için Hidrolik Damperler
Peter Huber, Maurer Group Pazarlama ve İş Geliştirme
Oliver Benicke, Maurer Group Teknik Satış Müdürü

15:30 Kapanış

Kayıt için tıklayın.


 

Maurer hakkında:

MAURER, 1876 yılından bu yana, bağımsız bir aile şirketi olarak varlığını sürdürmektedir. Faaliyetlerine çelik konstrüksiyon alanında başlayan MAURER grubu günümüzde, bu alanda uzmanlığa sahip dünya pazarı liderlerinden biridir.
 
Binalarda, köprülerde ve kompleks dinamik yapılardaki yüklerin kontrolü, şirketin temel faaliyet alanını oluşturur. Depremlerden, trafik yükleri veya iklimsel etkiler yapılarda fazladan yük yaratabilir. Bu nedenle oluşabilecek hasalar ise, genleşme derzleri, mesnetler, titreşim damperleri, sismik cihazlar ve titreşim yalıtımı gibi özenle seçilmiş ürünlerle kontrol edilebilir.

Segmentinde yüksek kaliteli ürün ve çözümler sunmayı amaçlayan MAURER’in piyasaya sunduğu ürünler, özellikle kullanım ömrü, kalitesi ve güvenliği ile ön plana çıkmaktadır.

Kömür ve Çelik Araştırma Fonu (RFCS) ve INNOSEIS Projesi hakkında:

Uluslararası ihtiyaçları takiben son on yıldır enerji sönümleyici bileşenler aracılığıyla sismik dirençli yapılarla ilgili kapsamlı araştırmalar yapılmaktadır. Binalarda çeşitli enerji sönümleyici sistemlerin deprem ve rüzgar yüklerine karşı yapısal faydaları kanıtlansa da, tasarım şartları ulusal ve uluslararası standartlara dahil edilmediğinden, bu sistemler inşaat pazarından adil bir pay alamamış ve çok sınırlı sayıda tasarımcı bunu kullanma cesaretini göstermiştir.

Kömür ve Çelik Araştırma Fonu’nun 11 ortağının katkısıyla finanse edilen INNOSEIS projesi, pratik tasarımda yenilikçi sismik enerji sönümleyici sistemlerin daha geniş bir uygulama alanına kavuşturulması için çeşitli Avrupa ülkelerinde seminerler ve atölye çalışmaları düzenlemektedir, Proje, inşaat sektöründe faaliyet gösteren herkes için ücretsiz çevrimiçi, basılı ve elektronik malzemeler geliştirerek, söz konusu eksikliklerin üstesinden gelmeyi amaçlamaktadır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yuksek-yapilarda-inovatif-sismik-koruma-sistemleri_162203.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!