Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Zekai Ormancı Artdepo Sanat Galerisinde

Zekai Ormancı’nın yeni ve eski dönem resimlerinden oluşan kişisel sergisi 1 Aralık 2004 – 16 Ocak 2005 tarihleri arasında Artdepo Sanat Galerisi’nde.

yapitr/Deniz TÜRKERİ

Sergiler




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Aralık 2004
BİTİŞ TARİHİ: 16 Ocak 2005
+ Ajandama Ekle

ekai Ormancı’nın yeni ve eski dönem resimlerinden oluşan kişisel sergisi 1 Aralık 2004 – 16 Ocak 2005 tarihleri arasında Artdepo Sanat Galerisi’nde.

1949 yılında Aydın’da doğan Zekai Ormancı, 1973 yılından bu yana profesyonel olarak çalışmalarına devam etmektedir. Ormancı, resimlerinde oylumlu biçimler ile düz biçimleri bir arada kullanmıştır. Resimleri ne betimsel, ne soyutlamacı, ne de soyuttur. 2002 yılında Kaya Özsezgin Ormancı’nın resimlerini; “…Daha ilk yaklaşımda, Zekai Ormancı’nın kendi sanatçı yapısına uyumlandırdığı yapıtlar bütünü, bir imgesel oluşum zincirinin halkaları konumundadır. Aslında imgelerin organik bütünlüğü kaçınılmaz bir ilke olarak kabullenmek zorunda olan her sanatçı için geçerli olabilecek bu konum, Zekai Ormancı için daha da böyledir. Burada bütünsellik ve mükemmeliyet sorununun kimi zaman aldatıcı kalıplara da bürünebilen figür bağlamında değil, soyutçuluk bağlamında gözetilmiş olması, resimler arasındaki form ve renk ilişkisini, sanatçısına özgü kılan değerlerin, doğaya veya dış gerçekliğe atıfta bulunmanın ötesinde, alışılmış, içeriklere rağbet etmemekten kaynaklanan bir özle dolu olduğu sonucuna götürecektir bizi. Sonuçta, bir renk ve biçim simyacısıdır Zekai Ormancı. Simyacının kılı kırk yararcasına, malzemelerden yeni malzeme ürettiği, olanaklardan yeni olanaklar çıkarttığı laboratuarında çalışıyor izlenimi veren titiz ve mükemmeliyetçi tutumu, sanatın, her şeyden önce içsel bir deneyim süzgecinden geçmedikçe gerçek amacına ulaşamayacağı varsayımına doğruluk kazandırıyor. Simya ise, keşfedilmesi gereken bir ustalık yönteminin gizemli ilişkileri içinde barındırır. Ortak bir temanın, durmadan geleceğe uzanan tutamaklarını ele geçirebilmek için, görsel bir simyacı olmaktan başka çıkar bir yol bulunmadığını biliyor olması, Zekai Ormancı’nın soyutçu düşlemlerini “sahici” yapan başlıca etken. Simya kitaplarının, ilk bakışta “anlaşılır” bir yanı bulunmaması gibi, Ormancı’nın bir “nehir resim” olarak karşımıza çıkan kompozisyonlar dizisi de, soyut simgelerden oluşan ve çok anlamlılığı teşvik eden bir sanatçı tutumuyla bütünleşiyor” diye tanımlamaktadır.

2000 yılından beri yeni dönem yapıtlarının çalışmalarını sürdüren sanatçı, bu çalışmalarını tuval üzerine aktarmaya başladı ve bu sergisinde hem eski dönem resimlerini hem de izleyicisiyle ilk defa karşı karşıya getireceği yeni dönem resimlerini bir araya getirdi. Eski dönem çalışmalarından uygulama yöntemi olarak daha serbest çalıştığı bu yeni dönem resimleri 1 Aralık 2004 – 16 Ocak 2005 tarihleri arasında Artdepo Sanat Galerisi’nde sanat severleriyle buluşacak.

Eserler ayrıca www.artdepo.com.tr sitesinde görülebilir.

Galeri Pazar dahil her gün 11:00-19:00 saatleri arasında açıktır.

Zekai Ormancı'nın özgeçmişi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/zekai-ormanci-artdepo-sanat-galerisinde_20657.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!