Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Zekai Ormancı Sergisi

Zekai Ormancı Sergisi / Borusan Oto İstinye ve Doğa Gayrimenkul

yapi.com.tr

Sergiler

Zekai Ormancı Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Mayıs 2007
BİTİŞ TARİHİ: 14 Mayıs 2007
YER: Borusan Oto İstinye, İstinye, İstanbul
DÜZENLEYEN: Borusan Oto İstinye, Doğa Gayrimenkul, Artdepo
DİĞER BİLGİLER: Birkan Demir Çalışkan T: (212) 275 59 75 E: bdcaliskan@image-pr.net
+ Ajandama Ekle

orusan Oto İstinye ve Doğa Gayrimenkul’un desteği, Artdepo’nun organizasyonu ile soyut çalışmalarıyla çağdaş resme yön veren ressamların başında gelen Zekai Ormancı sanatseverlerle buluşuyor.

Ormancı’nın resimlerinde kullandığı soyut çizgiler, Borusan Oto İstinye’de bulunan öncü tasarımlı otomobiller ve Doğa Gayrimenkul’un son projeleri ile beraber uyum içerisinde sergilenecek.

1973'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünü’nden mezun olan ve bugüne kadar resim çalışmalarını aralıksız sürdüren Zekai Ormancı, bu sergisinde son dönem çalışmalarını sergiliyor. Her zaman sanat gündemindeki yerini koruyan Ormancı, Türkiye'de çağdaş resme yön veren önemli isimlerin başında geliyor.

Zekai Ormancı'nın devinimli, renkli soyut kompozisyonları güçlü bir biçim ve içerik ilişkisine sahipken, sanatçının resimlerinde rengin biçimle birlikte soyutçuluk bağlamında bir mükemmellik içinde bulunduğu görülüyor. Sanatçı, kompozisyonda açığa çıkarmak veya gizlemek istediği öğeleri ışık gölge oyunlarıyla ortaya koymakta, bu da resimlerdeki soyutlama mantığını da göstermekteriyor. Resimlerindeki soyutçu biçimler yaşanmış olayların yansıması olup günümüz insanının iç ve dış gerçeğinin derin çatışmasını yansıtıyor.

"Zekai Ormancı, Sanatı ve Yaşamı" çıktı
Sergi ile eş zamanlı olarak "Zekai Ormancı, Sanatı ve Yaşamı" adlı bir de kitap hazırlandı. Kaya Özsezgin tarafından kaleme alınan ve Artdepo Sanat Galerisi tarafından yayımlanan “Zekai Ormancı Sanatı ve Yaşamı” adlı kitap sanatçının sanat yaşamı ve tüm dönemlerinden kesitler sunuyor. Sanatçının yaşamındaki çizgiler, özgeçmişi, ödülleri, sergileri, yayımlanmış söyleşileri, fotoğrafları ve yapıtlarını içeren bu çok yönlü kitap sanatçı hakkında hazırlanmış kapsamlı bir kitap niteliği taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/zekai-ormanci-sergisi_53620.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!