Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2008'in Ortasında Faizde Yüzde 1'in Altını Görürüz

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray, dar gelirli vatandaşın konut alabilmesi için 2008 yılının ilk yarısını beklemesi gerektiğini söyledi.

Sabah Emlak/Furkan ALP



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\52407.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Dar ve orta gelirli vatandaşın mortgage sistemi ile en erken iki yıl içerisinde konut sahibi olabileceğini söyleyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray, "Çok hızlı düşüşler beklememek lazım ama yine de 2007 ve 2008 faizlerin kademe kademe düşeceği yıllar olacak. Dar ve orta gelirlilerin ev satın alabilmesi için faizlerin yüzde 1'in altına inmesi gerekiyor. Bunun da gerçekleşmesi 2008 yılının ortalarını bulur" dedi.

Cari açık eskisi kadar riskli değil
2 milyar dolarlık konut kredilerini yabancı fonlar ile riskten koruduklarını belirten Demiray, yabancı yatırımcının öncelikle yatırım yapacağı ülkedeki yasal altyapıya baktığını kaydetti. 2006 yılının Haziran ayına kadar Türkiye piyasalarında herşeyin normal gittiğini ancak cari açık, IMF Antlaşması'nın bazı maddelerinin yerine getirilmemesi gibi etkenlerden sonra faizlerin yükselerek piyasadaki fazla likiditeyi çektiğini bildiren Demiray, bu dönemden sonra alınan tedbirlerin sonuç verdiğine değinerek, sözlerine şöyle devam etti: " Ekonomi yavaşladı. Buna bağlı olarak geçtiğimiz aralık ayında cari açıkta da 1 milyar dolarlık bir azalma kaydedildi. Cari açık artık eskisi kadar riskli değil"

Aralık'tan önce faiz düşmez

Bu yıl gündemde iki seçim olduğunu anımsatan Demiray, seçimlerin piyasalara çok büyük etkisinin olmayacağını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin uzlaşma içinde geçeceğini ifade eden Demiray, genel seçimler için de "Ne çıkarsa çıksın piyasalara etkisi sınırlı olacaktır"diye konuştu. Demiray, Türkiye ekonomisinin geldiği nokta itibariyle artık o kadar büyük dalgalanmalar yaşanmadığını belirtti. Demiray, Merkez Bankası'nın faizler konusunda çok tedbirli davranacağını ve bu yılın son çeyreğine hatta seçim sonrası döneme, Aralık ayına kadar kolay kolay faizleri düşürmeyeceğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2008in-ortasinda-faizde-yuzde-1in-altini-goruruz_52047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!