Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3.2 Milyar Dolarlık Yurtdışı İş Alındı

Yurtdışı müteahhitlik sektörü bu yıl 211 proje üstlendi. İşlerin 1.6 milyar doları Türk cumhuriyetleri ve Rusya'da. Türk müteahhitlerin yurt

Radikal
3.2 Milyar Dolarlık Yurtdışı İş Alındı

b>Yurtdışı müteahhitlik sektörü bu yıl 211 proje üstlendi. İşlerin 1.6 milyar doları Türk cumhuriyetleri ve Rusya'da.

Türk müteahhitlerin yurtdışı pazardaki iş hacmi yeniden artmaya başladı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk müteahhitlerin yurtdışında bu yıl aldıkları ihalelerin 3.2 milyar milyon dolara eriştiğini açıkladı.
Müteahhitlik sektörünün bu yıl başarılı bir performans gösterdiğini belirterek, müteahhitlerin yurtdışında yeniden aktif hale gelmeye başladıklarına dikkat çeken Tüzmen, 2002'de 1 milyar doların altında iş alabilen sektörün bu yıl üç kat fazla bir iş hacmine ulaştığını söyledi. Tüzmen, alınan işlerin kontratlarının imzalandığını ve faaliyetlere başlandığını vurguladı.
Tüzmen'in verdiği bilgiye göre, 134 Türk firması yurtdışında 211 proje üstlendi. Bunların 106'sı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), 42'si Ortadoğu, 25'i Afrika, 17'si Asya, 16'sı Avrupa, beşi diğer ülkelerde. Hükümet olarak müteahhitlere desteği vereceklerini, yurtdışı müteahhitlik sektörünü yıldız sektör yapmaya kararlı olduklarını dile getiren Tüzmen, 2004'de yurtdışı müteahhitlik sektörü için bu yıldandaha da başarılı olacağını ifade etti.

Yurtdışı mütehahhitlik hizmetleri, 2003'de de Türk cumhuriyetleri ile BDT ülkelerinde yoğunlaştı. 1 milyar doları Rusya Federasyonu ve 453 milyon doları Rusya Federasyonu olmak üzere BDT ilk sırada yer aldı. Türk müteahhitlerinin en çok iş aldığı ikinci grup ise 688 milyon dolar ile Ortadoğu ülkeleri. Irak, 27 proje ve 229 milyon dolar ile bu ülke grubunun en çok iş yapılan ülkesi oldu. Müteahhitler, Afrika'da 444 milyon dolar, Asya'da 232 milyon dolar ve Avrupa'da da 62 milyon dolarlık iş üstlendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-2-milyar-dolarlik-yurtdisi-is-alindi_8050.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!