Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

80 Ülkeden Türk Girişimciler İstanbul'da Buluşacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), 10-11 Nisan tarihlerinde İstanbul'da Türk girişimcilerine dönük büyük bir buluşma gerçekleştirecek. 80 kadar ülkeden 2 bini aşkın Türk girişimci ve CEO ile kamu yetkilileri, "Dünya Türk Girişimciler Kurultayı"nda bir araya gelecek.

Referans Gazetesi
80 Ülkeden Türk Girişimciler İstanbul'da Buluşacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), 10-11 Nisan tarihlerinde İstanbul'da Türk girişimcilerine dönük büyük bir buluşma gerçekleştirecek. 80 kadar ülkeden 2 bini aşkın Türk girişimci ve CEO ile kamu yetkilileri, "Dünya Türk Girişimciler Kurultayı"nda bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kurultayda, adeta bir bakanlar geçidi yaşanacak. 11 bakanın katılımının beklendiği kurultayda, Türk girişimcilerin dünyada karşılaştığı zorluklar bakanların yöneteceği 5 ayrı oturumla tartışılacak.

Bu oturumlar Avrupa, Amerika, Komşu ve çevre ülkeler, Körfez ve Asya-Pasifik'ten oluşan bölgeler bazında gerçekleştirilecek. Böylelikle iş dünyası örneğin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan Körfez yatırımının nasıl çekilebileceğini, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'ten ise Asya-Pasifik ülkeleriyle rekabetten işbirliğine geçişin mümkün olup olmadığını dinleyebilecek. Kurultayla "Dünya-Türk İş Konseyi"de DEİK bünyesinde bir diğer konsey olarak kalıcı bir yapıya dönüştürülecek.
 
Beyaz Saray'da yeni dönem tartışılacak

"Küresel Güç Türkiye" temasıyla yapılacak kurultayda, yurdışında yaşayan Türk girişimcileriyle CEO'ları devlet ve hükümet temsilcileriyle bir araya gelecek. Bununla birlikte kamu ile özel sektör arasında etkili bir birliktelik kurulmasının yanında yurtdışında yetişen yeni nesil Türk girişimcilerin Türkiye'deki iş ortamını tanıması ve Türk lobisininin yurtdışında güçlendirlmesi amaçlanıyor. Başbakan Erdoğan kurultayın açılışına, Cumhurbaşkanı Gül ise gala yemeğine katılacak. Kabineden 11 bakan ise ilk gün "Küresel Ekonomide Türk Girişimcilerin in Rolü ve Lobi Faaliyetleri" konulu oturumda yer alacak. Bölgesel oturumlar kapsamında 5 bakan 5 oturuma başkanlık edecek. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen "Komşu ve Çevre Ülkeler", Devlet Bakanı Mehmet Şimşek "Asya-Pasifik", Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Avrupa", Dışişleri Bakanı Ali Babacan "Amerika", Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da "Körfez" oturumlarında yer alıyor. Burada Rusya ile gümrük sorunundan Beyaz Saray'da yeni döneme, Asya-Pasifik ülkeleriyle gündemde olan serbest ticaret anlaşmalarından AB'yle kota ve dolaşım sorununa kadar pek çok konu tartışılacak.

2 gün sürecek kurultayın son gününde ise, ikili iş görüşmelerinin ardından Coca Cola Başkanı ve CEO Muhtar Kent'in yöneteceği "Türk Profesyoneller" oturumu düzenlenecek. Kurultay genel kurul seçiminin tamamlanmasıyla kapanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/80-ulkeden-turk-girisimciler-istanbulda-bulusacak_67136.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!