Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD’de Ticari Gayrimenkullerde Kriz Uyarısı

ABD’nin iki büyük bankası Morgan Stanley ve Wells Fargo, önceki gün açıkladıkları ikinci çeyrek bilançolarında özellikle ticari gayrimenkul piyasasındaki batık kredilerin artışına dikkat çektiler. The Financial Times’ın haberine göre ofis, mağaza, iş ve alışveriş merkezlerini içine alan 6.7 trilyonluk Ticari Gayrimenkul piyasası ABD’nin gayrisafi

Milliyet Gazetesi
ABD’de Ticari Gayrimenkullerde Kriz Uyarısı

ABD’nin iki büyük bankası Morgan Stanley ve Wells Fargo, önceki gün açıkladıkları ikinci çeyrek bilançolarında özellikle ticari gayrimenkul piyasasındaki batık kredilerin artışına dikkat çektiler. The Financial Times’ın haberine göre ofis, mağaza, iş ve alışveriş merkezlerini içine alan 6.7 trilyonluk Ticari Gayrimenkul piyasası ABD’nin gayrisafi milli hasılasının yüzde 10’una tekabül ediyor.

Morgan Stanley 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul portföyünden 700 milyon dolarını zarar yazarken, Wells Fargo batık ticari gayrimenkul kredilerinde yüzde 69’luk bir artış yaşadığını ve 7.6 milyara fırladığını açıkladı. Pek çok uzmana göre, krizin ikinci büyük dalgası yükselen ticari gayrimenkul sektörü iflasları ile sonbaharın ilk aylarında gözlenecek.

Pazartesi günü Senato’ya bilgi veren FED Başkanı Ben Bernanke de Ticari Gayrimenkul piyasasındaki zayıflığa dikkat çekmiş ve yüzde 35 oranında değer kaybı yaşanmasına rağmen hâlâ mortgage piyasasının rahatlamadığını hatırlatmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abdde-ticari-gayrimenkullerde-kriz-uyarisi_70939.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!