Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AB'nin Önceliği "SU"

Avrupa Birliği'nin (AB) 21. yüzyılda önceliğinin su sorunu olduğu vurgulandı. AB Türkiye Delegasyonu internet sitesinde yayımlanan makaleden derlenen bilgiye göre, AB su kirliliğini önlemek ve su kıtlığından sakınmak için çözümler arıyor. Su yönetiminin, yani su kaynakları ile tatlı ve tuzlu su eko sistemlerinin korunmasının, Avrupa'da çevre

ntvmsnbc
AB'nin Önceliği "SU"

Avrupa Birliği'nin (AB) 21. yüzyılda önceliğinin su sorunu olduğu vurgulandı. AB Türkiye Delegasyonu internet sitesinde yayımlanan makaleden derlenen bilgiye göre, AB su kirliliğini önlemek ve su kıtlığından sakınmak için çözümler arıyor.

Su yönetiminin, yani su kaynakları ile tatlı ve tuzlu su eko sistemlerinin korunmasının, Avrupa'da çevre koruma faaliyetlerinin köşe taşlarından birisi olduğu bildirilen makalede, AB düzeyindeki vatandaş katılımı ve ortak eylemlerin, ulusal sınırları aşan su sorunun ele alınmasında hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Avrupa Komisyonu'nun yeni su politikasında "kirletilmiş suyu tekrar temiz hale getirmeyi ve suların temiz tutulmasını sağlamayı" amaçlandığının kaydedildiği makalede, "Su kirliliği, suyla ilgili tek tedirgin edici olgu değildir. Su kıtlığı, kuraklık ve seller de diğer büyük sorunlardır. Sıcaklık arttıkça, su rezervleri özellikle Güney Avrupa'da düşecektir. Daha şimdiden, aşırı sıcaklık ve kuraklık, yağmur ve seller Avrupa'nın birçok bölgesini etkiliyor" deniliyor.

Makalede, suyla ilgili gelecekte yaşanacak olumsuzlukların kaygısını, Avrupa Komisyonu yeni su politikası çerçevesinde su tasarrufuyla ilgili her türlü stratejide yer alması gereken AB vatandaşları tarafından da paylaşıldığı bildiriliyor.

Kopenhag'daki konferans

Avrupa Komisyonu'nun, yeni su politikası çerçevesinde geliştirdiği  kampanyalarla, gençlerin ilgisini iklim değişikliklerine çekmek istediği ifade edilen makalede, gençleri, internet yayınları, internet oyunları ve iklim değişikliğine karşı verilen savaşı anlatan kitapçıklar aracılığıyla, 7 Aralıkta Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenecek, İklim Konferansı'na katılmaları için seferber edeceği belirtiliyor.

Makalede, AB'nin su ile ilgili gelecekte olumsuzlukların yaşanmasının önüne geçebilmek için bazı araçları kullandığı ifade edilirken, su sorunuyla ilgili bilgi toplama ve önlem amaçlı kurulan bu araçlar şöyle sıralanıyor: "Su çerçeve direktifi; Avrupa çapındaki temiz su kaynaklarının korunması ve ıslahı ile bu kaynakların uzun vadeli ve sürdürülebilir kullanımı için yasal bir çerçeve oluşturuyor. Direktif, su yönetimi için bazı yenilikçi ilkeler getiriyor; bunlar arasında kamunun planlamaya katılımı ve su hizmetlerinin maliyetinin karşılanmasını da içeren ekonomik yaklaşımların su yönetimine entegrasyonu yer alıyor. 2002'de Johannesburg'da yapılan Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde Avrupa Birliği Su Girişimi (EUWI) oluşturulmuştur. EUWI, ulusal hükümetlerle, donörlerle, su endüstrisiyle, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla bir ortaklık yaklaşımı benimseyen uluslararası bir siyasi girişimdir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/abnin-onceligi-su_73128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!