Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adana'da Odalarla Belediye Kavgası

Büyükşehir Belediye Başkanlığının çarpık kentleşme ve imar kirliliği nedeniyle İnşaat Mühendisleri ile Mimarlar Odası Adana Şubeleri hakkında yaptığı suç duyurusunun, Cumhuriyet Başsavcılığınca reddedildiği bildirildi.

Birgün Gazetesi



br/> Büyükşehir Belediye Başkanlığının çarpık kentleşme ve imar kirliliği nedeniyle İnşaat Mühendisleri ile Mimarlar Odası Adana Şubeleri hakkında yaptığı suç duyurusunun, Cumhuriyet Başsavcılığınca reddedildiği bildirildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ali Olgun ile Mimarlar Odası Şube Başkanı Samet Karyaldız tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "baştan sona hukuktan yoksun, özensiz ve gösterişe yönelik" olarak gördükleri bu girişimin hukuki yönden cevabının alındığı belirtildi.

Cumhuruyit Başsavcılığının suç duyurusu ile ilgili "kovuşturmaya gerek olmadığı kararı" verdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Gelinen noktada, kenti yönetmekte sorumluluğu olan herkesi, gösteri amaçlı siyasi girişimler yerine, kalıcı, meslek örgütlerinin ve diğer demokratik kuruluşların katılımını artırıcı, kamu yararını gözeten, işbirliğini yöntem bilen bir yönetim anlayışına davet ediyoruz.

Kentte imardan inşaat bitimine, imar planından projeye, zemin etüdünden inşaata, iskândan teknik elemanların eğitimine kadar olan süreçte, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri ve meslek odalarının işbirliği koşullarının oluşturulması gerekmektedir. Kıt olanakları ve birikmiş sorunları olan kentte, kurumlar arasında oluşturulan kavganın yerine, kent için kent ve kamu yararına bir anlayış hakim kılınmalı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/adanada-odalarla-belediye-kavgasi_48977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!