Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akçansa'dan 135 Milyon Dolarlık Yatırım

Çanakkale'nin Ezine İlçesine bağlı Mahmudiye Beldesinde kurulu bulunan Akçansa Çanakkale Çimento Fabrikası'nın 135 milyon dolara mal olacak ikinci üretim hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.

CNN Türk
Akçansa'dan 135 Milyon Dolarlık Yatırım

anakkale'nin Ezine İlçesine bağlı Mahmudiye Beldesinde kurulu bulunan Akçansa Çanakkale Çimento Fabrikası'nın 135 milyon dolara mal olacak ikinci üretim hattının temeli düzenlenen törenle atıldı. Yapılan yatırımla fabrikanın üretim kapsitesi ikiye katlanacak ve 500 kişilik yeni istihdam yaratılacak.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, törende yaptığı konuşmada, çimento sektörünün kendileri için ana iş kollarından biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin büyümesine inanıyoruz"
''40 yıllık çimentocuyuz. Bununla gurur duyuyoruz. Bu gururun içinde Akçansa'nın yeri en büyük. Akçansa, büyüklüğü, kapasitesi, çalışma anlayışı, disiplini ve başarılı yönetimiyle apayrı bir yere sahip. HeidelbergCement grubuyla 10 yıllık başarılı ortaklığımız var. Kültürlerimiz ve iş anlayışımız uyuyor. Ortak bir paydamız var. Türkiye'nin geleceğine ve büyümesine inanıyoruz. Yaptığımız tüm bu yatırımlar bizim Türkiye'nin istikrarlı büyümesine olan güvenimizin devam etmesinin bir göstergesidir. Türkiye son birkaç haftadır bütün dünya ile beraber bazı oynaklıklar yaşadı. Ama bunun geçici olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin yoluna aynen ve aynı ısrar ve çalışmayla devam edeceğine olan inancımızla Sabancı topluluğu olarak her iş kolumuzda büyümeye devam ediyoruz.''

HeidelbergCement Grub Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bernd Scheifele ise, yatırımlarının çoğunu gelişmekte olan ülkeler üzerinde yoğunlaştırdıklarını, özellikle Türkiye gibi çok hızlı büyüyen ülkeler üzerinde yatırımları artırmayı planladıklarını bildirdi.

Üretim ikiye katlanacak
Teknik bilgiler veren Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı da, çimento talebi patlaması karşısında üretim kapasitesini maksimumda kullanarak hem yerli piyasada hem de ihracatta taahhütlerini yerine getirmeyi başardıklarını, artan iç talebi karşılamak için ihracatı minimuma indirerek iç piyasaya ağırlık verdiklerini söyledi. Son 2 yılda kendi kayıtlarına göre çimentoda reel artışın yüzde 9 seviyelerinde olduğunu belirten kamışlı, şunları kaydetti:

''İkinci üretim kapasite artırımı yatırımımız 135 milyon dolara mal olacak ve 2007 yılı sonunda tamamlanacak. Bu yatırımla Çanakkale fabrikamızın yıllık klinker üretimi yüzde 100 artacak ve Akçansa'nın toplam klinker üretimi 5.7 milyon ton seviyesine ulaşacak. Böylece hem kapasite artacak hem de 500 kişiye istihdam yaratacak.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/akcansadan-135-milyon-dolarlik-yatirim_46531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!