Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKM Otoparkına Otobüs Terminali Projesine Tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk Kültür Merkezi yanındaki otoparkı, İETT otobüsleri için terminal yapma projesi sanatçıları ve sanatseve

Hürriyet
AKM Otoparkına Otobüs Terminali Projesine Tepki

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk Kültür Merkezi yanındaki otoparkı, İETT otobüsleri için terminal yapma projesi sanatçıları ve sanatseverleri kızdırdı. 'Çocuklar Duymasın' adlı TV dizisinde Haluk'un babası rolünü oynayan Altan Günbay, bu fikre karşı çıkarak, 'Allah onları çarpar' dedi.

İETT Genel Müdürü Rıdvan Aslan, Taksim, Mecidiyeköy ve Eminönü meydanlarını, otobüs garajı olmaktan çıkartıp insanların kullanımına açmak için muhtelif projeler hazırlandığını söyledi. Aslan'ın verdiği bilgiye göre, Tarlabaşı istikametinden gelerek Taksim çıkışında Sıraselviler Caddesi, The Marmara Oteli yönüne giden yol ve halen otobüslerin park ettiği Gezi Parkı önündeki yol trafiğe kapatılacak. Buradaki otobüs park yerleri ise AKM yanındaki Trafik Vakfı ile Atatürk Kültür Merkezi'nin kullandığı otoparka taşınacak.

Taksim'in, projenin tamamlanmasıyla, Avrupa'daki benzerlerini aratmayacak bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten Aslan, meydanlardan otobüs çekmenin, aktarmalı ulaşım sisteminin de bir parçası olduğunu söyledi.

Ancak, İETT'nin AKM'nin otoparkını otobüs garajı yapma projesine başta AKM yönetimi ve çalışanları olmak üzere, AKM'deki tiyatro, opera ve bale, senfoni müdürlüklerinin yönetici ve üyeleri karşı çıkıyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir AKM yöneticisi, tepkisini şöyle dile getirdi: ‘‘Biz meydan insanların olsun istiyoruz. Ama otobüsler de böyle bir sanat merkezinin yanında yer almasın. Otoparkın üst katında 270, alt katındaki kapalı alanda 240 olmak üzere toplam 510 araç park ediyor. Alt kattaki 240 araçlık kapalı otoparkın dışında kalan bölümde bizim atölyelerimiz, teknik çalışma bölümlerimiz var. Zaten otopark bu haliyle ne sanatçılarımıza, ne çalışanlarımıza, ne de misafirlerimize cevap veremiyor. Bu nedenle, yapılmak istenenleri anlamak mümkün değil.’’

Allah onları çarpar

ALTAN GÜNBAY

Eğer orayı otobüs garajı yaparlarsa, Allah onları çarpar. AKM'ye vereceklerini söyledikleri alt kattaki yere kimse sığmaz. Belediye, otobüs parkı yapacağına, yeni otopark alanları yapsın.

Başka yer mi kalmamış

İZZET GÜNAY

Belediyenin meydanlardan araçları çekmesi güzel bir şey. Ancak başka bir yer bulamamışlar mı? Otobüsler buraya park ettirilirse, çok saçma bir şey olur. Zaten hiçbir binaya otopark yapılmıyor, otopark sıkıntısı var. Otobüsler oraya yerleştirilirse, insanlar AKM'ye nasıl gelecek? Birtakım işlere, akıl sır ermiyor.

Çok fazla gürültü olur

YEKTA KARA
Eğer otobüsler park yerine gelirse, birçok sanatın icra edildiği AKM çok gürültülü bir mekán olur. Ayrıca o otoparkın altındaki bir bölümde Aziz Nesin Tiyatrosu faaliyet gösteriyor. Başka AKM yok ki.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akm-otoparkina-otobus-terminali-projesine-tepki_5504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!