Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKP’de Kırat Sesleri

AKP İzmir’de seçim yarışına Kırat’ın süvarileriyle çıkacak. Belediye başkan adaylarının belirlendiği 30 ilçeden 29’u arasında yedi yer için DYP kökenliler gösterildi.

Milliyet EGE
AKP’de Kırat Sesleri

AKP İzmir’de seçim yarışına Kırat’ın süvarileriyle çıkacak. Belediye başkan adaylarının belirlendiği 30 ilçeden 29’u arasında yedi yer için DYP kökenliler gösterildi. Bu isimler ve ilçeleri şöyle:

2004 yılında DYP Balçova Belediye Başkan adayı Kamil Öztürk, Balçova adayı oldu. Öztürk, Balçova Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın 14 bin 300 oyla seçildiği seçimde 9 bin 300 oy almıştı. 2004 seçimlerinde DYP adayı Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, bu kez AKP’nin adayı. Cenger, 1994-1999 arasında ANAP’-tan Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan’ın başkan yardımcılığını yapmıştı. AKP Foça Belediye Başkan adayı Serdar Mersin, beş yıl önce DYP’den girdiği yarışı, sadece dokuz oy farkla kaybetmişti. AKP Karaburun Belediye Başkan adayı Ahmet Değirmenci, 1999’da ve 2004’te DYP adayı olarak seçmenlerin karşısına çıkmıştı. Gaziemir Belediye Başkanı ve adayı AKP’li Adnan Yüksel, 1999’da DYP’den aday gösterilip kazanmıştı. AKP’nin Güzelbahçe adayı İrfan İçöz, DYP’den seçilen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminde iki yıl İZSU Kanal Daire Başkanlığı, iki yıl da Fen İşleri Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Partinin Çiğli’deki ismi Ömür Kabak da 1992’de DYP Çiğli’nin yönetim kuruluna girdi. Kabak, 1994’te DYP’den Çiğli Belediye Başkan adayı oldu. Kaybedince, Özfatura’nın hukuk müşavirliğine getirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akpde-kirat-sesleri_65970.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!