Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko: 1 Milyon Lira için Devlete Küsmeyiz

Ayhan Yavrucu daha önce yapmayı planladıkları enerji yatırımları için devletten 4 ay ek süre talep etmelerine rağmen süre uzatımı olmadığı için yanan 1 milyon TL'lik temanat ile ilgili olarak, "1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyoruz. 1 milyon TL için devlete gitmeye ve onlarla karşı karşı gelmeyi doğru bulmadık" dedi.

Sabah Gazetesi
Alarko: 1 Milyon Lira için Devlete Küsmeyiz

Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu daha önce yapmayı planladıkları enerji yatırımları için devletten 4 ay ek süre talep etmelerine rağmen süre uzatımı olmadığı için yanan 1 milyon TL'lik temanat ile ilgili olarak, "1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyoruz. 1 milyon TL için devlete gitmeye ve onlarla karşı karşı gelmeyi doğru bulmadık" dedi. 500 megawatt'lı gaz çevrim santralı ve 1200 megawattlık termik santral kurmak konusunda kararlı olduklarını ve paralarının da hazır olduğunu belirten Yavrucu, "Yatırımın ertelenmesini talep ettiğimizde de para bulmuştuk.

'Yatırım için en doğru zaman'

Ancak yüzde 12 - 13 gibi rakamlarla faiz isteniyordu. Böyle rakamlarla yatırım yaptıktan sonra satacağınız elektrikten bişey kazanamazsınız. Onun için yatırımı ertelemiştik. Bu nedenle de EPDK'dan 4 aylık bir ek süre talep etmiştik" dedi. EPDK'nın ciddi yatırımcı ile çantacıları ayırt etmesi ve ona göre davranması gerektiğini belirten Yavrucu, "Bizim ciddi bir yatırımcı olduğumuz bilindiği halde erteleme talebimiz kabul görmedi" dedi. Bazı yatırımcıların fiyatlar arttığı gerekçesiyle kömür santrallarını ertelemesi ile ilgili sorumuzu da yanıtlayan Yavrucu, "Bu konu doğru değil. Şu anda kömür santralı yatırımı için en doğru zaman. Demir, çimento gibi fiyatlar düşmüş durumda. Ekonomide çarklar işlemeye başladığında demir fiyatları tekrar artacak. Onun için de yatırım yapmak için en doğru zaman" dedi.

Enerjide yabancı ortak geliyor

Alarko olarak toplamda 1700 megawattlık enerji yatırımı için hazırlık yaptıklarını belirten Ayhan Yavrucu, "İsmini vermek istemiyorum ama bugünlerde enerjide yabancı bir yatırımcı ile ortaklık için el sıkışmak üzereyiz. Bu konu gerçekleşir gerçekleşmez sizlere de açıklayacağız" diye konuştu. Yavrucu bu ortaklıkla beraber yatırım sürecinin de hazlanacağını kaydetti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/alarko-1-milyon-lira-icin-devlete-kusmeyiz_71826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!