Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alman Focus Dergisi İstanbul'a Övgü Yağdırdı

Almanya’nın önde gelen siyasi dergilerinden Focus, seyahat bölümünde ‘Kıtalar Arası Zarafet’ başlığıyla İstanbul’u tanıttı. Yazıda, ‘gururlu İstanbul’un zengin geçmişiyle hızlı günümüz yaşantısını başarılı şekilde bir arada sergilediği, çok daha önceden bir Avrupa kültür başkenti olduğu belirtildi.

Radikal Gazetesi
Alman Focus Dergisi İstanbul'a Övgü Yağdırdı

Almanya’nın önde gelen siyasi dergilerinden Focus, seyahat bölümünde ‘Kıtalar Arası Zarafet’ başlığıyla İstanbul’u tanıttı. Yazıda, ‘gururlu İstanbul’un zengin geçmişiyle hızlı günümüz yaşantısını başarılı şekilde bir arada sergilediği, çok daha önceden bir Avrupa kültür başkenti olduğu belirtildi. Kentte sanat yaşantısının büyük hızla geliştiği, modern alışveriş merkezleri sayesinde artık sadece tarihi yerleriyle cezbetmekle kalmadığı, dünya markalarının bulunabildiği bir alışveriş kenti haline de geldiği anlatıldı.

Kent görüntüsünü güzel camilerin yanı sıra gökdelenlerin de belirlediği, son 40 yılda nüfusun altı kat arttığı belirtilirken Marmaray’ın raylarının neredeyse hazır olduğu, ancak inşaatta Bizans kalıntılarına rastlandığı için projenin 2014’ten önce hayata geçirilemeyeceği kaydedildi.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk’un da İstanbullu olduğu hatırlatılan yazıda, kentte kiliselerin de olduğu, çok sayıda balık restoranının kentin cazibesini artırdığı belirtildi. (aa)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/alman-focus-dergisi-istanbula-ovgu-yagdirdi_77389.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!