Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alüminyum Devinden Sürpriz Kar Açıklaması

ABD'nin en büyük alüminyum şirketi Alcoa, beklentilerin aksine üçüncü çeyrekte kar etti. Piyasa uzmanları, üç çeyrek arka arkaya zarar eden şirketin, üçüncü çeyrekte de zarar açıklamasını beklerken, Alcoa, söz konusu çeyrekte 77 milyon dolar kar ettiğini bildirdi. Geçen yıl aynı çeyrekte 268 milyon dolar kar eden şirketin, bu yıl ikinci çeyrek

CNN Türk
Alüminyum Devinden Sürpriz Kar Açıklaması

ABD'nin en büyük alüminyum şirketi Alcoa, beklentilerin aksine üçüncü çeyrekte kar etti. Piyasa uzmanları, üç çeyrek arka arkaya zarar eden şirketin, üçüncü çeyrekte de zarar açıklamasını beklerken, Alcoa, söz konusu çeyrekte 77 milyon dolar kar ettiğini bildirdi. Geçen yıl aynı çeyrekte 268 milyon dolar kar eden şirketin, bu yıl ikinci çeyrek kaybı 454 milyon dolar olmuştu.

Alüminyum fiyatlarının yükselmesi ve tasarruf tedbirleri dolayısıyla karının arttığını belirten şirket, alüminyuma olan küresel talebin yükseldiğini, bu yılın ikinci yarısında bu artışın yüzde 11 olmasının beklendiğini kaydetti.

Alüminyum fiyatları son üç ayda yüzde 16 artarak tonu bin 890 doları buldu.

Geçen yıl şirket küresel kriz yüzünden istihdamını azaltmak, faaliyetlerinin bazı bölümlerini satmak ve siparişlerin düşmesi üzerine üretimini kısmak zorunda kalmıştı. Alcoa şirketinin faaliyetlerinin sonuçları, ekonomideki herhangi bir düzelmeye işaret etmesinden ötürü yakından izleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aluminyum-devinden-surpriz-kar-aciklamasi_73133.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!