Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Amacımız Sokak Sanatını İstanbul'a Taşımak

Tünel'de Milk adlı alternatif bir sergi mekanı açan Elif Çevik ve Can Başyiğit Avrupa'da sık rastlanan sokak sanatını İstanbul'a da taşımak, Türkiye'deki konvansiyonel sanat akımı anlayışını biraz olsun değiştirebilmek ve galeri bulamayan genç sanatçılara destek olabilmeyi amaçlıyor.

Referans Gazetesi
Amacımız Sokak Sanatını İstanbul'a Taşımak

Tünel'de Milk adlı alternatif bir sergi mekanı açan Elif Çevik ve Can Başyiğit Avrupa'da sık rastlanan sokak sanatını İstanbul'a da taşımak, Türkiye'deki konvansiyonel sanat akımı anlayışını biraz olsun değiştirebilmek ve galeri bulamayan genç sanatçılara destek olabilmeyi amaçlıyor. Dinamik, sokaktaki yaşamı yansıtan, bembeyaz, cıvıl cıvıl bir galeri.

İstanbul'da sokak sanatına, sokaktaki akımlara yer veren ilk sanat galerisi Milk, iki reklamcı, Elif Çevik ve Can Başyiğit ortaklığıyla bu yıl kurulmuş. Şimdilik reklamcılıktan kazandıkları tüm parayı bu galeriyi yaşatmak için kullanıyorlar. İki ortak da "Böyle bir galeri açmak en büyük hayalimizdi, yaptığımız özveri bizi mutlu ediyor" diyor.
 
Amaçları, Avrupa'da sık rastlanan sokak sanatını İstanbul'a da taşımak, Türkiye'deki konvansiyonel sanat akımı anlayışını biraz olsun değiştirebilmek ve galeri bulamayan genç sanatçılara destek olabilmek. Farklı ülkelerden Graffiti ve Post Graffiti akımlarından etkilenen sanatçılar İstanbul'a önce Milk ile gelmiş. Tünel'in müzikçileriyle ünlü Galip Dede Caddesi Balkon Çıkmazı'nda bulunan galerinin oyuncaklar illüstrasyonlar, grafitiler ve tasarım objelerinin satıldığı dükkân bölümü de var.Bu bölümde biten sergilerin işleri de satılıyor.
 
Milk Gallery&Design Store bu yıl Merve Morkoç, Ayşe Küçük, Bora Başkan, Ufuk Atan ve Gökhan Okur gibi isimleri ve çoğunlukla yurtdışından gelenleri konuk etmiş. Galerinin 2010 programında ise daha çok Türkiye'den sanatçılar yer alıyor. 2010'da Türkiye'deki bütün illüstratörleri toplayan, kaynak oluşturabilecek bir kitap yayımlamayı planlıyorlar.
 
"Royal Frame" adlı "kitsch" bir çerçeve de bir diğer projeleri. İsteyenler bu altın yaldızlı oymalı çerçeveleri aylık ya da haftalık kiralayıp işlerini sergileyebilecekler, satışını yapabilecekler. 2010'a da Türkiye'de bir ilk olan "Kâğıt Oyuncaklar" sergisi ile giriyorlar.
 
Gayri Meşrutiyet Sergisi

Galeri Milk'te Türkiye'nin en ünlü illüstratörlerinden biri olan Engin Öztekin'nin "Gayri Meşrutiyet" başlığı altında topladığı çalışmaları sergileniyor. Osmanlı döneminin bizlere anlatıldığı, resmedildiği ve daha sonraları fotoğraflarda gördüğümüz kadarıyla gayet ciddi paşaları, bu kez gayri ciddi gülümsüyor. Engin Öztekin çocukluğundan beri Osmanlı döneminin figürlerine ilgi duyarmış ama onların ağırlıklarından, asık yüzlerinden de korkarmış. Kültürümüzden gelen öğeleri kullanarak kurguladığı dünya, bu kez hepimizi gülümsetiyor.
 
Serginin ismi de bir yazar arkadaşının armağanı. 21 parçadan oluşan sergide portrelerin yanı sıra el ve yüz şeklinde şehir planları da var. Bu şehir planlarında modern minyatür havası seziliyor. Sergideki siyah-beyaz çalışmalarda geleneksel ve dijital teknikler bir arada kullanılmış. Ayrıca, iki tane akrilik ağırlıklı, grafiti boyası kullandığı karışık teknik çalışma da yer alıyor. Galeride, Öztekin'in sergide yer alan çalışmalarının kullanıldığı sınırlı sayıda basılmış tişört, bez çanta, magnet ve rozetler de satılıyor.
 
Engin Öztekin, illüstrasyonları ve yaşama bakışıyla Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nu anımsatıyor. Zaten kendisi de Ekşioğlu'nun öğrenciliğinden beri hayranı olduğunu söylüyor.
 
Öztekin aslında 14 yıldır reklam sektöründe. Halen Propaganda İstanbul'da sanat yönetmeni olarak çalışıyor ama sanat çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor. Hatta akşamları evde çalışmaya vakit kalsın diye işine yakın bir yere taşınmış.

Tünel Milk Gallery ve Design Store'daki sergi 4 Ocak'a dek görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/amacimiz-sokak-sanatini-istanbula-tasimak_75173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!