Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antik Efes Pazarı!

Türkiye'nin en önemli ören yerlerinden, her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti, "pazar yeri"ne döndü.

Vatan Gazetesi
Antik Efes Pazarı!

ürkiye'nin en önemli ören yerlerinden, her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti, "pazar yeri"ne döndü. Köylere Hizmet Birliği adına geçen yıl açılan satış noktalarının kaldırılması için çabalar sürerken, standlar bu yıl daha da büyütülüp malzemeler etrafa yayılarak antik harabelerin orta yeri bir semt pazarına dönüştürüldü.

Selçuk Köylere Hizmet Birliği adına açılan Celsus Kütüphanesi karşısındaki meşrubat satış noktası ile Yamaçevler önünde, ünlü Kouretes Caddesi'ndeki hediyelik eşya satış standı geçen yıl oluşturuldu. ABD eski Başkanı Bill Clinton, İsveç Kralı Gustaf gibi siyaset, sanat dünyasının birçok ünlü isminin ziyaret ederek önünde anı fotoğrafı çektirdiği Celsus Kütüphanesi'nin hemen karşısında, antik sütunlar arasında kurulan standları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Gemiyle geldiği Kuşadası Limam'ndan Efes'i görmeye geldiğini söyleyen Amerikalı Lary Terien, "Bu muhteşem antik kentin her taşı çok iyi korunmalı. Bu buzdolaplarını, şemsiyeleri, satış yerlerini görünce şaşırdık. Bence buraya büyük zarar verir. Satış için eserlerin en az olduğu ve dokunun en az zarar göreceği nokta seçilmeli" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-efes-pazari_46410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!