Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Ataköy’de Yeşil Mücadele Sürecek’

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ataköy sahilindeki arazilerin satış ihalesini iptal etmesi, sivil toplum kuruluşları ve Ataköylüler tarafından kuşkuyla karşılandı. Ataköy 2. Kısım yöneticisi Hayati Karakullukçu, “TOKİ hukuki boşlukları doldurup yeniden ihaleye çıkacak. Erdoğan Bayraktar ‘burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var’ diyor. Tüyü bitmemiş

Milliyet Gazetesi
‘Ataköy’de Yeşil Mücadele Sürecek’

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ataköy sahilindeki arazilerin satış ihalesini iptal etmesi, sivil toplum kuruluşları ve Ataköylüler tarafından kuşkuyla karşılandı. Ataköy 2. Kısım yöneticisi Hayati Karakullukçu, “TOKİ hukuki boşlukları doldurup yeniden ihaleye çıkacak. Erdoğan Bayraktar ‘burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var’ diyor. Tüyü bitmemiş yetim rezidansa nasıl girecek?” dedi.

TOKİ’nin Ataköy’deki arazilerin satışını tamamen iptal etmediğini belirten Karakullukçu, şunları söyledi: “TOKİ, yürütmeyi durdurma kararının gerekçelerini inceledikten sonra gerekli hukuki düzeltmeleri yapacak, boşlukları doldurarak yeniden ihale açacak. TOKİ buraya yüksek binalar yapmak, denizi doldurmak istiyor. Ataköy sahili tamamen halka açık bir yeşil alan olana kadar mücadele edeceğiz.”

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın, “Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” sözlerini hatırlatan Karakullukçu, şöyle konuştu: “Biz de tüyü bitmemiş yetimler gelip buradan denize taş atsın diyoruz. Buraya rezidans yapılınca 70 milyondan kaçı buraya gelebilecek?”

Erhan Demirdizen Şehir Plancıları Odasi İstanbul Şube Başkanı

TOKİ, üç kuruş para gelecek diye bakıyor

“Ataköy sahili kesinlikle halka açık olmalı. Kıyıların halka açık olması gerektiği Anayasa hükmüdür. TOKİ kıyılar konusunda sorumsuzca davranıyor. Kıyıların satışına maddi bir gelir kapısı olarak bakıyor. TOKİ için arazinin Ataköy’de, Gaziosmanpaşa’da, Ümraniye’de olması farketmiyor. Sırf devletin kasasına 3 lira girsin diye hesap yapmak çok yanlış. TOKİ bu tür satışlarda çok aceleci davranıyor. Biz bu uyarılarımızı yaparken aslında buralarını almak isteyen yatırımcıları da uyarmış oluyoruz. Umarım TOKİ’nin satıştan vazgeçme kararı, geçici değildir. Umarım kıyıları parsel parsel satma hayalinden de vazgeçer.”

Eyüp Muhçu Mimarlar Odası İstabul Şube Başkanı

İhalenin iptali iyi ama takipteyiz

“TOKİ kuruluş amacıyla bağdaşmayacak şekilde, tarihsel ve arkeolojik varlıkların bulunduğu bu arazileri, herhangi bir arazi gibi satışa çıkarıyor. Buralarını imara açarak betonlaştırmaya, ayrıcalıklı yatırımcılara pazarlamaya çalışıyor. Satış ihalesinin iptal edilmesi, bir kazanımdır. Burasının korunması için süreci çok yakından izlemekteyiz. Yeni bir satış olması durumunda tavrımızı ortaya koyarız. Burasının yargıdan döneceğini TOKİ ve belediye yöneticileri bilmiyor muydu? Yüzde 100 biliyorlardı. Ona rağmen çarşaf çarşaf ilanlar vererek satmaya çalıştılar. Koruma Kurulu’nun koyduğu şerhler ve yargı kararı karşısında şimdilik geri adım atmış gibi görünüyorlar. Ama bu geri adım, hukuk dışı uygulamalardan vazgeçecekleri anlamına gelmiyor. O nedenle biz konunun sürekli takipçisi olacağız.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/atakoyde-yesil-mucadele-surecek_71578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!