Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

‘Dünyaya Rezil Olduk’

Augustus Tapınağı'na Brüksel Modeli

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve ilgisizlik nedeniyle restorasyonu gerçekleştirilemeyen Augustus Tapınağı ile ilgili sert açıklamalarından sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Brüksel’de böyle bir eser koruma altına alınırken bizde kaderine terkedilmesi üzüntü verici"

Hürriyet Gazetesi
Augustus Tapınağı'na Brüksel Modeli

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve ilgisizlik nedeniyle restorasyonu gerçekleştirilemeyen Augustus Tapınağı ile ilgili sert açıklamalarından sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Brüksel’de böyle bir eser koruma altına alınırken bizde kaderine terkedilmesi üzüntü verici" dedi.

Planlamada öncelik eserlerin korunması

Yerel Seçimlerde aldığı yüzde 27 oy oranıyla, Başkent’te en çok konuşulan isimlerden biri olan MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Augustus Tapınağı ile birlikte tekrar gündeme getirdiği tarihi eserlere verilen değerin yurt dışındaki örnekleriyle kıyaslanamayacağını söyledi. Ulus’u Ankara’nın cazibe merkezi yapma projesiyle ilgili animasyon filminin internette halen büyük ilgiyle izlendiğini kaydeden Yavaş, kent planlamasında önceliğin bu tür eserlerin korunmasına verildiğini tüm yeni binaların bunlara göre yapılandırıldığını ifade etti.

Kaderine terkedilmesi üzücü

Brüksel ziyareti sırasında tarihi bir duvarın nasıl koruma altına alındığına tanık olduğunu belirten Yavaş Ankaralıların her gün önlerinden geçtikleri ama yeni binalar arasında fark edilemeyen eşsiz güzellikteki mimariye sahip eserlerin ortaya çıkarılmasıyla Ulusun hem turistler hem de Ankaralılar için cazibe merkezi olabileceğini söyledi. Yavaş ayrıca "Sayın Bakan umarım yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Augustus Tapınağı ile ilgili somut adımlar atılmasını sağlar. Brüksel’de bu türden bir eser tamamiyle koruma altına alınarak orta bölümde bulunan boş alan mimarisine uygun bir yapı inşa edilirken, bizde kaderine terk edilmesi büyük üzüntü verici" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/augustus-tapinagina-bruksel-modeli_70633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!