Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayrı Altyapı Servet Kaybı

Anadolu OSB ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Temelli Bölgesi’nde her OSB’nin ayrı altyapı yatırımlarına yönelmesinin, bölgede gereksiz harcamalara yol açacağını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi
Ayrı Altyapı Servet Kaybı

Anadolu OSB ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Temelli Bölgesi’nde her OSB’nin ayrı altyapı yatırımlarına yönelmesinin, bölgede gereksiz harcamalara yol açacağını ifade etti.

Anadolu OSB ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, ülke kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesi açısından altyapıda da planlamaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Temelli Bölgesi’nde her OSB’nin ayrı ayrı altyapı yatırımlarına yönelmesinin, bölgede gereksiz harcamalara yol açacağını ifade eden Tuncay, şunları söyledi:

"Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırımları tamamlandığında bin 250 fabrikanın üretime geçeceği Temelli sanayi havzasında, her OSB’nin ulaşım, enerji, su ve arıtma yatırımlarını ayrı ayrı gerçekleştirmesi kaynak israfına yol açacaktır. Yeni yatırım teşvik sistemiyle getirilen devlet yardımlarından havza sanayicisinin yeterince yararlanamaması, havzada sanayi kuruluşlarının yakın gelecekte beklenen düzeye ulaşmayacağını göstermektedir."

Tuncay, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ve ortak yatırıma yönelik hukuki düzenlemeyi yaptığı halde, havza OSB’lerinin henüz kendi aralarında organize olamadıklarını söyledi. Ankara Temelli Organize Sanayi Bölgeleri havzasında ASO II, Başkent OSB, Anadolu OSB ve Madeni Dökümcüler İhtisas OSB’nin bulunduğunu belirten Tuncay, genişleme alanlarıyla birlikte yaklaşık 2 bin 250 hektar büyüklüğe ulaşacak sanayi havzasında bin 250 fabrikanın üretim yapacağını hatırlattı.

Ortak hareket edilmeli

OSB yönetimlerinin kurumlarının kaynaklarını kullanırken ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Tuncay, bu ortaklığın hem maliyetlerin düşmesini hem de doğal çevrenin korunmasını sağlayacağını vurguladı.

Bölgede, her OSB’nin ayrı bir arıtma sistemi kurmasının yanlışlığına işaret eden Tuncay, "Dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynakları ile kıt su kaynaklarımızı kullanırken ve bunlara ilişkin altyapı yatırım kararlarını verirken daha dikkatli olmamız ve birlikte iş yapma kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Tuncay, "Temelli’deki sanayi havzasında daha ucuz enerji teminine yönelik bir alternatif oluşturmalı, enerji dağıtımı konusunda ortak yatırım yapmalıyız. Ortak arıtma sistemi kurulduğunda yarı yarıya bir maliyet düşmesi sözkonusu olacaktır. Bu kaynak, ülkemizin kaynağıdır. Hepimize düşen görev israfı önlemek, kaynakları doğru kullanmaktır" diye konuştu.

Şehrin bütün kanalizasyonunun verildiği Ankara çayı yatağındaki kuyulardan çıkarılan suyun bölgelerde kullanıldığına dikkat çeken Tuncay, bir an evvel yerel yönetimlerin şehir şebeke suyunu Temelli sanayi havzasına getirmesinin şart olduğuna işaret etti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ayri-altyapi-servet-kaybi_73051.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!