Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahreyn İskan ve Tarım Bakanlığına Başvurular

26 Haziran 2002 DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İHRACATI GELİŞTİRME ETÜD MERKEZİ BAŞKANLIĞINA Sayın Abdullah KÖTEN, Bahreyn’deki yeni yapılanma

İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi/Dahran



6 Haziran 2002

DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
İHRACATI GELİŞTİRME ETÜD MERKEZİ BAŞKANLIĞINA


Sayın Abdullah KÖTEN,

Bahreyn’deki yeni yapılanma ve inşaat projeleri çerçevesinde, ilgili üç Bakandan biri olan İskan ve Tarım Bakanı Shaikh Khalid Bin Abdulla Al Khalifa’yi ziyaret ederek, Türk inşaat firmalarının ilgisini belirttim ve aynı şekilde Bahreyn’in ilgisini beklediğimizi vurguladım.

Ayrıca inşaat ve yan sanayi dallarındaki Türk ürünlerinin kalitesinden bahsettim, birçok ülke tarafından Türkiye’ye yaptırılan malzemenin o ülke ürünü olarak reeksport yoluyla Bahreyn’e girdiğini, ürünü bizden doğrudan almalarının her iki tarafın da menfaatine olacağını belirttim.

Bakan, Bakanlığını ilgilendiren projelerde inşaat firmalarımızla çalışmaktan memnuniyet duyulacağını, Türk firmalarının ihaleleri izlemelerini, yerel bir firma ile ilişki kurmaları halinde o firmanın Türk firmasını hem bilgilendireceğini, hem de işlerini takip edeceğini belirtti.

Özellikle bu ilk aşamada “dredging” yapan firmalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti, müracaat etmelerini tavsiye etti.

Ayrıca inşaat sektörünü ilgilendiren ürünleri üreten Türk firmalarının ürün tanıtıcı kataloglarını ve yazılarını Bakanlık teknik birimine göndermelerini tavsiye etti.

Dredging yapan inşaat firmalarımız ile inşaat ve yan sanayi ürünleri üreten firmalarımızın kendilerini ve ürünlerini tanıtmak üzere iletişim kuracakları Bakanlık ilgili birimlerinin adresleri asağıda sunulmuştur.

İlgili birimler ile temaslarımızdan, inşaat malzemeleri için temas edecek Türk firmalarının müracaatlarını her iki birime yapmalarının Bakanlık içi koordinasyon bakımından yararlı olduğu, zira malzeme konusunun farklı zamanlarda ve türlerde her iki birimi de ilgilendirdiği bildirilmiştir.

Gereğini takdirlerine saygılarımla sunarım.

Hilal Baskal
Büyükelçi

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahreyn-iskan-ve-tarim-bakanligina-basvurular_923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!